Zomerstop 2018 nieuwsbrief.

Beste (ouders/verzorgers van) leden van WSG DraGor en van de Club van 50,

We staan aan het einde van alweer een vol waterpoloseizoen. Tijd om terug te kijken op afgelopen seizoen en alvast vooruit te blikken richting volgend seizoen.

Eindstanden alle teams

De eindstanden van alle teams van het afgelopen seizoen:

Team

Klasse

Positie

Opmerkingen

Pupillen

District Eerste Klasse A (<11)

6 van de 6

Pupillen

District Tweede Klasse A (<13)

1 van de 4

Ongeslagen kampioen

Aspiranten

District Tweede Klasse A (<15)

3 van de 11

Dames

District Eerste Klasse A

3 van de 7

Heren 4

District Tweede Klasse C

7 van de 8

Heren 3

District Tweede Klasse B

5 van de 7

Heren 2

District Tweede Klasse A

5 van de 8

Heren 1

Bond Derde Klasse C

3 van de 12

Zoals jullie wel gemerkt zullen hebben, was de opzet van de senioren-competities in de Districtsklassen anders dan normaal dit seizoen. Omdat deze proef geen daverend succes was zal ook aankomend seizoen de indelingen van de senioren-competities weer op de schop gaan. Het lijkt erop dat dit een verandering ten goede van het waterpolo-plezier zal worden met een gunstige invalregeling en meer wedstrijden op (gelijkwaardig) niveau. We zullen jullie op de hoogte houden!

Hylke Bakker als nieuwe hoofdtrainer herenselectie

Na zes seizoenen nemen we afscheid van Onno Hoitinga (trainer/coach Heren 1 sinds augustus 2012). Nadat we vorig seizoen geen geschikte opvolger konden vinden, heeft Onno zich nog een laatste seizoen volledig ingezet voor de herenselectie van WSG DraGor. We hebben onder Onno veel stappen mogen zetten op tactisch en technisch niveau. Voor volgend seizoen ligt de zware taak dan ook bij Hylke Bakker en zijn (nog te bepalen) assistent(en) om deze stijgende lijn door te zetten. Hylke en zijn assistent(en) zullen het trainen en coachen van de herenselecties op zich nemen en toezien op het goed inpassen van het aankomend jeugdtalent in Heren 1 en 2. Momenteel zijn we nog in gesprek met mogelijke kandidaten voor het assistent-trainerschap, dus ook daar zullen we jullie van op de hoogte houden!

Grote opbrengst acties

Afgelopen seizoen hebben wij weer een recordopbrengst via (sponsor)acties binnengehaald. Mede dankzij extra activiteiten als het stemmentellen bij de gemeente en het schoonmaken bij de Paas-kermis, kunnen wij terugkijken op een erg succesvol seizoen op financieel gebied. Zo kunnen wij met het supermooie bedrag van meer dan €450,- dat wij hebben opgehaald met de Jeugd Sponsor Actie van de Poiesz onder meer de zomerstop-barbecue van de jeugd sponsoren. Wij zijn hier erg trots en blij mee. Iedereen heel erg bedankt voor zijn/haar inzet afgelopen seizoen bij onze (sponsor)acties!

Herintroductie van het enige echte DraGor mixtoernooi

Na een aantal jaar is het terug van weggeweest: het enige echte DraGor mixtoernooi! Op zaterdag 30 juni willen wij graag alle (jeugd)leden, ouders, verzorgers, familie, vrienden, vriendinnetjes, en kennissen van WSG DraGor verwelkomen in Gorredijk (de Delte) vanaf 15.30u. We zullen een leuk toernooi spelen met gemixte teams en na afloop lekker genieten van een barbecue. Meer informatie volgt nog, maar schrijf de datum alvast in de agenda!

Wiebe Bierma als scheidsrechter-coördinator WSG DraGor

Tijdens afgelopen seizoen heeft KNZB Noord gevraagd aan alle verenigingen om een scheidsrechter-coördinator aan te stellen. Via deze coördinatoren zullen in de toekomst alle scheidsrechter-gerelateerde zaken lopen. Wij hebben onze scheidsrechter Wiebe Bierma (speler Heren 2) bereid gevonden om dit te doen. Hij zal waarschijnlijk met ingang van komend seizoen aansluiten bij de waterpolo-commissie (tevens als vertegenwoordiger van Heren 2). Samen met Wiebe zullen wij er alles aan te doen ons huidig scheidsrechter-tekort op te vullen en leden naar een nieuwe cursus af te vaardigen. Welkom Wiebe!

Marjolein Eijndhoven als extra jeugd-coördinator

Nog meer goed nieuws; Marjolein Eijndhoven (speelster Dames 1) zal Johannes Annema gaan assisteren bij het coördineren van onze jeugd. Met deze nieuwe energie en nieuw elan, kunnen wij ervoor zorgen dat DraGor zich blijft ontwikkelen en dat we naar de toekomst kunnen blijven kijken. Marjolein zal haar vooral richten op de operationele/dagelijkse gang van zaken bij de jeugd. Hierdoor komt er meer tijd en ruimte voor Johannes om zich (nog) meer toe te spitsen op een lange termijn ontwikkeling bij de jeugd en sterkere ledenwerving (bijv. door middel van clinics in samenwerking met basisscholen). Wij wensen Marjolein heel veel succes en plezier toe!

Bestellingen van materiaal voor 1 juli

Zoals jullie weten bestellen wij zwembroeken, badpakken, en caps maar eenmaal per seizoen i.v.m. een minimale afname bij onze leverancier. Dit zullen wij ook dit jaar weer op 1 juli doen. Dus bestel voor 1 juli je nieuwe zwembroek, badpak, en/of caps via deze link https://www.wsgdragor.nl/kleding. Alleen bestellingen via de DraGor website zullen worden verwerkt. Weet je niet zeker wat je maat is? Vraag dan eventjes aan teamgenoten, trainers, en/of aanvoerders of je eentje kan passen van iemand anders.

De Welle dicht i.v.m. onderhoud

Misschien hadden jullie het al gelezen, maar De Welle zal de laatste week van augustus en de eerste week van september dicht zijn in verband met onderhoud. Hierdoor trainen de senioren een week langer door in Gorredijk na de zomer (dus ook de eerste week van september). De junioren beginnen een week later met trainen in De Welle (dus de tweede week van september pas). Voor het geval dat het onderhoud onverhoopt mocht uitlopen zijn wij in gesprek met verenigingen en zwembaden uit de regio voor alternatieven.

Tot slot …… Wist je dat?

 • Lisette Homma (11 jaar) meetraint met Jong Oranje?
 • We onlangs een taart aan Bernadette (moeder van aspirant Roy Tersteeg) hebben uitgereikt vanwege onze 250 likes op Facebook?
 • Een “Timmie doen” betekent dat je tijdens de training opstapt en tabeee roept?
 • Johannes Annema, Hylke de Haan, en Mitchell van den Adel een bijeenkomst voor een mogelijk Eredivisie-jeugdteam in Heerenveen vroegtijdig verlieten om naar een voetbalwedstrijd te gaan?
 • De voorzitter van de sponsorcommissie, Magchiel Groen, begin mei het ja-woord heeft gegeven aan zijn (inmiddels) vrouw?
 • Bjorn de Vries 3x brons en 1x zilver heeft gewonnen op het NK MBO Zwemmen?
 • Hans de Vries bonje heeft (gehad) met zijn buurman en de Rijdende Rechter het kwam oplossen?
 • Heren 4 als teamuitje dit seizoen is gaan karten?
 • Bailey den Hollander dit seizoen met vier verschillende teams binnen DraGor heeft meegespeeld (o.15, Heren 2, 3, en 4)?
 • Dynand Muller (ex-DraGor Heren 1) met Schuurman BZC (Borculo) in de play-offs van de Eredivisie moest spelen tegen USZC (Utrecht) en dat DraGor Heren 1 daarbij was (net als Halbe Zijlstra)?
 • Jelmer Groen de hoogste trainingsopkomst heeft van alle senioren (meer dan 92%)?
 • Bij de junioren Marissa Homma nog geen training gemist heeft en dus een opkomst van 100%?
 • Een groot aantal Heren-spelers samen op de racefiets zitten in de zomer?

Dan rest ons verder niks dan iedereen te bedanken voor het afgelopen seizoen en alvast een hele fijne vakantie toe te wensen! Hopelijk tot ziens in het zwembad en/of op het mixtoernooi.

Met sportieve groeten,
Mitchell van den Adel (voorzitter van de waterpolocommissie van WSG DraGor)