DraGor Heren 2 consolideert slordige winst in Sneek.

Na de obliteratie van het groepje RUG en Hanze Hogeschool studenten voorgaande week was het op zaterdag 20 november tijd om ten strijde te trekken tegen Sneek. Op locatie aangekomen is de selectie na de voorbespreking van Pieter ‘’Gewoon doen’’ Veenstra driftig begonnen met de warming-up voor de nog te komen lichamelijke uitputting. Met heldere instructies en een wil om te winnen is de wedstrijd van start gegaan.

Het fluitsignaal van de scheids wist de oren van elk aanwezig persoon in de zwemzaal te vinden, maar in het bijzonder, Casper ‘’El Chapo’’ Reijneker. Hij zwom zo verschrikkelijk hard om de bal te bemachtigen, dit bleek weliswaar niet nodig omdat de tegenstander(s) vals gespeeld hadden bij het afzetten. Het eerste balbezit was dus voor DraGor, dit heeft zijn vruchten niet af weten te werpen. Aanvoerder Sietse ‘’Het Kanon’’ Dijkstra bevond zich tot wel vier keer aan toe op de mid-achter. Een plaats waar hij zich niet thuis voelt. Een aantal dienende acties en het openingsdoelpunt van eerdergenoemde wist echter het tweetal uitsluitingen niet goed te maken en heeft een bittere nasmaak bij de aanvoerder achtergelaten. Eindstand eerste periode: 0-2.

De tweede periode is losgeslagen nadat Bailey ‘’Mathieu’’ den Hollander op overtuigende wijze de sprint gewonnen heeft, Hermen ‘’Baco’’ Bekkers wist na een uitsluiting van de tegenstanders een doelpunt te bekrachtigen en ook Mathieu wist zijn doelsaldo te laten stijgen door een strafschot af te ronden. Foppe ‘’Das Hanski’’ de Haan besloot een 1-0 af te ronden waarna hij gelijk een blessure aan zijn lies opliep (zijn vrouw heet Liesbeth. Coincidence? I think not). De rest van de periode verliep jammer genoeg vrij bergafwaarts; zo vielen er gaten in de verdediging terwijl er geprest moest worden, werden grote kansen niet benut en heeft de heldhaftige keepende keeper Jens ‘’Goliath’’ Berendsen een door zichzelf veroorzaakt strafschot niet weten te weren. Eindstand tweede periode: 2-5.

Na de wisseling van helft heeft op hoge uitzondering de aanvoerder een poging tot de sprint gedaan en heeft deze tot verbazing van enkelen getrotseerd, een uitsluiting hierop volgend heeft geresulteerd tot een kundig schot van Hylke ‘’El Maestro’’ de Haan. Kort daarop volgden een uitsluiting en strafschot van zowel Hylke als Sietse (*insert schippers v/d kameleon grap*), hierdoor stond op periode drie minuut 04:25 de teller op drie P’s voor de aanvoerder, waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig mocht beëindigen en gefrustreerd plaats kon nemen op de bank met de wedstrijd titel ‘’Koning P’’. Door goed werk van Marcel ‘’Maurice’’ Nieuwenhuis en goals van een x aantal eerdergenoemde strijders is de voorsprong significant uitgelopen en heeft de tegenstander deze wedstrijd het net niet meer weten te vinden. Eindstand derde periode: 3-10.

Net zoals vorige week zal de schrijver de vierde periode kort proberen samen te vatten maar hij vreest dat dit niet zal gebeuren en licht een lichte frustratie toe: Er mag rustig gezegd worden dat de laatste periode gewoon echt ******* slecht was, met vijf uitsluitingen mee en honderden kansen heeft geen van deze uitsluitingen tot een doelpunt geleid. Ook Wouter ‘’Wutru’’ Woldman dacht even over de voeten van de tegenstander heen te kunnen zwemmen met de gedachte ‘’dat kan vast wel’’. Baco’tje Bekkers heeft het laatste goal in name genomen waardoor de wedstrijd vrij vlot geconcludeerd kon worden. Eindstand vierde periode: 3-11.

Na een slordige wedstrijd en het uitvallen van Foppe de Haan door een blessure en Sietse Dijkstra door een surplus aan uitsluitingen zijn de drie punten meegenomen naar Drachten. Er mag wel gezegd worden dat er deze wedstrijd veel en veel beter gespeeld had moeten worden. Volgende week zondag mag er een poging worden gedaan om het spel te verbeteren, Heren 2 zal dan uit spelen op 28 november in Stadskanaal tegen ESTA Heren 3, aanvang 16:45.

Doelpunten: Hermen Bekkers (3x), Hylke de Haan (2x), Bailey den Hollander (2x), Sietse Dijkstra, Casper Reijneker, Wouter Woldman allen één.