DraGor heren 1 wint van Deltasteur met verdacht bekende uitslag

Kampen is een oude handelsstad aan de rivier de IJssel in de provincie Overijssel. De stad ontwikkelde zich in de middeleeuwen tot een belangrijk handelscentrum en was onderdeel van de Hanze, een samenwerkingsverband van handelssteden in Noord-Europa. Kampen was ook een belangrijke vestingstad en had een strategische ligging aan de IJssel en de Zuiderzee. Na de Tweede Wereldoorlog groeide Kampen uit tot een modern industrieel centrum en tegenwoordig is het een levendige stad met een rijk historisch erfgoed. En laat dat nou net het toneel zijn voor een mooie waterpolowedstrijd.

De waterpolowedstrijd tegen Deltasteur stond vroeg op de planning, daardoor moest het eerste herenteam van WSG DraGor zich vroeg op de middag gereed maken voor vertrek. De spelers wisten dat het belangrijk was om op tijd te vertrekken om eventuele verkeersopstoppingen en vertragingen door alle mogelijke bruggen op de route te voorkomen en om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd.

Het eerste herenteam van DraGor moest het tijdens de wedstrijd tegen Deltasteur uit Kampen stellen zonder hun fanatieke aanvoerder Mitchell van den Adel, die afwezig was vanwege een belangrijk vrijgezellenfeest. Hoewel zijn afwezigheid zeker gevoeld werd, door hemzelf maar ook door het team, kon hij het feest echt niet missen. Opvallend genoeg vond het vrijgezellenfeest plaats in Zwolle op steenworp afstand, waardoor het in principe makkelijk te combineren zou zijn geweest met de wedstrijd in Kampen. Niettemin kan het team zeker begrijpen dat Van den Adel het feest niet wilde missen en zullen we hem ongetwijfeld weer verwelkomen bij de volgende wedstrijd. Helaas moest het eerste herenteam van DraGor het ook zonder hun grote en sterke midvoor Dean Damstra stellen tijdens de wedstrijd tegen Deltasteur. Dit keer was de reden van zijn afwezigheid niet feestgerelateerd, maar omdat hij thuis moest blijven om voor een ziek gezinslid te zorgen. Het team betreurt zijn afwezigheid, maar heeft veel respect voor de toewijding van Damstra aan zijn familie. Het team wist zich echter aan te passen en zich te concentreren op de wedstrijd. Hopelijk herstelt het gezinslid van Damstra snel, beterschap! Ondanks dat Johan de Haan opnieuw vader is geworden, was hij er toch bij om te spelen. Zijn vrouw vond het geen probleem dat hij even wegging om een wedstrijdje te spelen daar het huis immers geen gevangenis is, en hijzelf zag al helemaal geen reden om niet te gaan. We gaan nog even door met de absentenlijst. Basiskeeper Lars Heerschop is namelijk nog steeds geblesseerd en omdat het tweede team van DraGor deze dag niet hoefde te spelen kon een oude bekende worden ingevlogen. Bjorn de Vries was voorheen altijd keeper van het eerste maar vorig seizoen besloot hij het roer om te gooien en verder te gaan als veldspeler in het bloeiteam van DraGor.

In de eerste periode van de wedstrijd tussen DraGor en Deltasteur wist Johan de Haan al snel het eerste doelpunt te maken. Echter, Kampen kwam snel terug en scoorde snel drie keer achter elkaar, waardoor ze brutaal de leiding in de wedstrijd overnamen. Maar de heren uit Drachten lieten zich niet uit het veld slaan en maakten door een fraai afstandsschot van Foppe de Haan en Johan de Haan weer gelijk en namen zelfs de leiding weer over met 3-5. Tijdens de rust een verstandige peptalk van Hylke Bakker! Een goede verdediging is vaak de basis voor succes in het waterpolo, en als je de tegenstander weet te stoppen, komen de doelpunten aan de andere kant vanzelf. Het leek erop dat de Drachtsters goed hadden geluisterd naar deze aanwijzingen en zich in de tweede periode hebben weten te herpakken. Want in de tweede periode wisten de heren van Drachten hun voorsprong verder uit te bouwen. Foppe de Haan en Johan de Haan waren opnieuw trefzeker en Magchiel Groen wist zichzelf, na enkele missers op de paal, ook op het scorebord te noteren terwijl Deltasteur geen antwoord had en niet tot scoren kwam. De stand na de tweede periode was 3-8 in het voordeel van WSG DraGor. Aan het begin van de derde periode moest Andre Wooning aan de noodrem trekken toen hij door inzwemacties van Deltasteur op de midachter kwam te liggen. Het was overduidelijk voor de scheidsrechters en zo kon Deltasteur dichterbij komen door de 5 meter te verzilveren. Ook liet Magchiel Groen zich nogmaals op het scorebord noteren door een fraai afstandsschot in de rechterbovenhoek van het doel te deponeren. Verder wist Pieter Veenstra in de derde periode nog met een mooi boogballetje te scoren. We kunnen gerust zeggen dat dit een specialiteit van Veenstra is geworden. Met deze lepe bal vergrootte hij de voorsprong van Drachten tot 5-10. Jelmer Groen voegt zich ook bij de lijst van doelpuntenmakers in de derde periode door te scoren, waardoor de tussenstand op 5-11 komt te staan. De heren uit Drachten waren op dat moment duidelijk de bovenliggende partij en hadden de wedstrijd stevig in handen. Deltasteur kon aan het einde van de derde periode toch nog wat terug doen door drie keer te scoren. Echter was de eindoverwinning voor de heren uit Drachten nimmer in gevaar. In de vierde periode waren het namelijk weer de heren Foppe- en Johan de Haan die de voorsprong konden vergroten tot 8-13 en wederom konden de Kampenaren aan het eind van een periode er nog wat uitpersen door twee keer te scoren. Maar zoals al werd gezegd is de overwinning geen enkele keer in gevaar gekomen en had ook niemand van het eerste herenteam van DraGor het gevoel dat er een of zelfs meerdere punten in Kampen zouden achterblijven. Het is zeker een opvallend feit dat ondanks het ontbreken van belangrijke basisspelers, het team er toch in slaagde om met dezelfde score als in de thuiswedstrijd te winnen. Namelijk 10-13.

Doelpunten gemaakt door Johan de haan 6x, Foppe de Haan 3x, Magchiel Groen 2x, Pieter Veenstra en Jelmer Groen.

Volgende week spelen we om 18:50 in Nunspeet onze laatste uitwedstrijd van het seizoen.