WSG DraGor zoekt nieuwe hoofdtrainer(-ster) en/of assistent(e) voor herenselectie.

Heren 1 WSG DraGor

WSG DraGor is de startgemeenschap opgericht in 2006 tussen de waterpolo-afdelingen van DZ&PC uit Drachten en ZPC ISIS uit Gorredijk, vandaar Dra(chten)Gor(redijk). Momenteel bestaat de startgemeenschap uit ongeveer 85 leden verdeeld over twee pupillenteams (o.11 en o.13), een aspirantenteam (o.15), een damesteam, en vier herenteams. Het eerste herenteam speelt in de Derde Klasse Bond en strijdt mee voor het kampioenschap (tijdens het seizoen 2016-2017 speelden ze in de Tweede Klasse Bond).

Voor het nieuwe seizoen (start augustus 2018), zoekt het (jonge) eerste herenteam van DraGor een nieuwe hoofdtrainer(-ster). Het eerste herenteam kent een gezonde mix van spelers met ervaring in de Eredivisie en Eerste Klasse en van spelers die hun volledige groei binnen de moederverenigingen hebben doorgemaakt. Hierdoor is het team een zeer gemotiveerd en hecht collectief dat ook veel met elkaar omgaat buiten het zwembad. Onder de leiding van een nieuwe trainer hopen de heren door te groeien in de Tweede Klasse Bond naar een stabiele middenmoter.

Sinds het begin van vorig seizoen is de waterpolocommissie en het enthousiaste kader van de startgemeenschap begonnen met het introduceren van een uitgewerkt technisch en tactisch plan. In de komende seizoenen zal dit plan verder uitgewerkt en toegepast worden. Richting volgend seizoen hopen we dat een nieuwe hoofdtrainer ons kan helpen in het verder integreren van dit plan om zo de startgemeenschap op een hoger tactisch en technisch niveau te brengen over alle linies. Kortom, met een focus op het eerste herenteam, hopen wij dat een nieuwe trainer of trainster ondersteunend wil zijn naar het andere kader en teams binnen de startgemeenschap.

Naast een nieuwe hoofdtrainer(-ster), zoekt WSG DraGor ook een assistent-trainer(-ster) voor de herenselectie. Deze zal een hoofdtrainer ondersteunen bij Heren 1, maar zich vooral ontfermen over het tweede en derde herenteam. Bij deze teams is (begrijpelijkerwijs) de technische en tactische focus minder hoog, maar met het oog op doorstromende jeugd vinden wij het belangrijk voor deze teams om een eigen trainer te hebben. Afgelopen jaren viel het trainen van deze herenteams ook onder de verantwoordelijkheid van de hoofdtrainer, maar deze belasting willen wij dus verminderen.

Er wordt drie keer in de week getraind: maandag (19.45u – 21.15u), dinsdag (20.00u – 21.15u), en donderdag (19.45u – 21.30u). De maandagavond is een conditie- en krachttraining waarvoor wij een zeer geschikte trainer hebben. Een nieuwe (assistent-)trainer zal dus ingezet worden op de dinsdag- en donderdagavond, waarbij de dinsdag-training door alle teams als vaste trainingsavond wordt aangehouden. Er wordt getraind in De Welle in Drachten (het enige 50-meter zwembad van het Noorden).

Wil je meer informatie? Ben je geïnteresseerd? Of ken je iemand die wel geïnteresseerd zou kunnen zijn? Stuur dan een berichtje naar WSG DraGor op Facebook (https://www.facebook.com/WSG.DraGor/) of mail naar wpc@wsgdragor.nl.