ENC Arnhem tegen DraGor H1.

Deze week stond ENC Arnhem op het programma. Deze mannen stonden bekend om de hoge press. Het zou dus een fysieke pot worden.

De heren begonnen de wedstrijd sterk. Johan de Haan wist de ruimte die hij kreeg met inzwemmen goed te gebruiken en wist vrij snel twee keer te scoren. Arnhem bleef niet achter en wist halverwege de periode weer bij te komen en zelfs de voorsprong te pakken. Door het goed uitspelen van de man meer door goed uit te schuiven kwam weer Johan de Haan vrij en knalde hem in de lange hoek, echter wist in de laatste minuut Arnem weer de leiding te nemen. Tussenstand 5- 4 ENC Arnhem.

Johan was nog niet klaar en wist steeds op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Ook Dean Damstra draaide mooi weg op de midvoor om vervolgens de bal langs het hoofd van de keeper in het goal te gooien. Door de vele inzwem acties van de tegenstanders lagen de mannen van DraGor steeds achter de tegenstander en werd de een na de ander uit het water gestuurd. Hier maakte Arnhem dankbaar gebruik van en kon daardoor de voorsprong behouden. Tussenstand 7-6 ENC Arnhem.

In de derde periode begonnen de mannen van DraGor vermoeid te worden en werd de focus minder. De aanvallen werden niet meer afgemaakt wat niet het geval was bij ENC Arnhem. Hierdoor kon DraGor niet de aansluiting vinden en werd het gat groter. Mitchell van den Adel, wie we meestal al wat eerder in een verslag tegen komen, wist eindelijk de bal in het net te krijgen. Mitchell wist ook nog een strafworp te creëren. Zo kreeg Magchiel Groen ook nog een doelpunt op zijn naam. Maar goed ook want dit was direct de laatste periode dat hij het water in mocht. Dean Damstra herhaalde zijn trucje op de mid voor. Hierdoor werd de tussen stand 12 – 10 voor ENC Arnhem.

De laatste periode was vooral een zwem wedstrijd. Met een wissel minder nam de vermoeidheid de overhand. Gerlof Hunteleslag probeerde nog wel om de DraGorianen terug in de wedstrijd te brengen maar helaas gingen de ballen net buitenkant lat i.p.v. binnekant lat. Met maar 3 regels op het wedstrijdformulier deze periode, werd de uitslag 14 – 11 voor ENC Arhnem.

Volgende wedstrijd is zaterdag 4 december tegen EZC H1 om 1930 in Enschede.

Doelpuntenmakers:
Johan de Haan 6x
Dean Damstra 2x
Magchiel Groen 2x
Mitchell van den Adel 1x