DraGor Heren 1 verliest cruciaal duel om kampioenschap door gevecht tegen zichzelf.

DRACHTEN – Zaterdagavond stond voor het eerste herenteam van DraGor de belangrijke thuiswedstrijd tegen De Mors op het programma. De Mors, dat uit Rijssen komt, is afgelopen seizoen samen met de Drachtster heren uit de Tweede Klasse Bond gedegradeerd. In dat seizoen eindigde beide confrontaties tussen de twee ploegen in een gelijkspel. Ook dit seizoen was het verschil op de ranglijst minimaal. De Mors bezette voorafgaand aan de wedstrijd de eerste plaats en DraGor stond op plek twee. Voor beide teams is kampioenschap het streven, dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

De wedstrijd startte doelpuntrijk; in de eerste periode vielen maar liefst negen doelpunten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en wisten om-en-om te scoren. Toch was het DraGor die aan het einde van deze periode de wedstrijd naar zich toe trok en de periode afsloot met een 5-4 voorsprong.

De tweede en derde periode lieten de Friezen zien over een goede verdediging te beschikken en daarnaast scherp te zijn in de aanval. Verschillende keren wist DraGor een gat van vier punten op het scorebord te krijgen. Helaas konden ze de heren uit Rijssen niet definitief van zich losschudden, en eindigde de derde periode met een 14-11 voorsprong.

In het begin van de vierde periode leken de Friezen de wedstrijd in het slot te gooien door een 16-12 stand op het bord te zeten. Niets was helaas minder waar. De scheidsrechters maakten af en toe wat dubieuze beslissingen, waar de DraGorianen zich behoorlijk aan begonnen te ergeren. De Friezen konden zich niet onder deze ergernis vandaan spelen en begonnen vooral tegen zichzelf te spelen. De Mors nam hier gretig gebruik van en wist binnen drie minuten hun achterstand om te buigen in een 16-17 voorsprong bij het laatste-minuut signaal. Kansen om er nog een gelijkspel uit te slepen waren ook niet aan DraGor besteedt.

Met het verlies van deze cruciale wedstrijd doen de DraGorianen vooral zichzelf te kort, en lijkt het kampioenschap buitenhandbereik met een gat van zeven punten op De Mors. Volgende week kunnen de Friezen hun eer herstellen in de thuiswedstrijd tegen Deltasteur (20.00u).

Doelpuntenmakers: Mitchell van den Adel 6x, Dean Damstra 3x, Johan de Haan 3x, Magchiel Groen 2x, Thomas de Boer, Foppe de Haan.