DraGor Dames 1 tegen Orca.

Dames 1 WSG DraGor

Afgelopen zaterdag reisden de dames van DraGor af naar Leeuwarden. Vol goede moed startten ze aan hun eerste seizoenswedstrijd tegen Orca D1. Met 1 wissel op de bank wisten de dames dat het een zware pot zou worden en iedere speler haar best moest doen.

Na een peptalk van coach Hylke bakker startte de dames aan de wedstrijd. Orca wist na een paar minuten een doelpunt te scoren. Dit liet DraGor niet zomaar gebeuren. Pepi Hoitinga zag haar kans en scoorde bij Orca. De stand was nu 1-1. Orca liet zich helaas niet zomaar terugpakken en maakte nog een doelpunt. Gelukkig wist Pepi Hoitinga opnieuw het net te vinden. Helaas wist Orca toch nog een punt te scoren ondanks het goede keeperswerk van Femke Kirkenier.

Na een korte rust en wat aandachtspuntjes begon de tweede periode. De stand was op dit moment 3-2 in het voordeel van Orca. Er moest dus nog wat gebeuren wilde DraGor winnen. Ondanks dat alle dames super goed hun best deden en het de tegenstander erg moeilijk maakte, wist Orca toch 3 doelpunten te scoren. Toch gaven de dames niet op. Na een mooie pass van Imke van der Meulen schoot Pepi Hoitinga de bal mooi in het hoekje van de goal. Dit gaf de dames weer moed. Suzanne Eijndhoven streed op de midachter om ervoor te zorgen dat de dames van Orca niet konden scoren. Toch wist Orca ook hier slimme trucjes te verzinnen en toch nog 2 punten bij DraGor te scoren. Niet veel later wist ook Amarens Gaikema nog een mooi doelpunt te scoren. Dit bracht de stand op 8-4.

Na gewisseld te hebben van kant begon de derde periode. Deze periode begon meteen goed. Laura Hager had de bal afgepakt van Orca en passte deze naar Amarens Gaikema. Amarens verraste de keeper van Orca en scoorde mooi vanaf positie 5. Iedereen was al een beetje moe. Met maar 1 wissel op de kant gaat dat ook snel. Ook bij Orca begonnen de dames een beetje moe te worden. Femke Kirkenier had een paar mooie reddingen. Ook mooie acties op de midvoor die helaas niet tot doelpunten leidde. Bij Orca hadden ze meer geluk. Ze wistten toch nog een paar flauwe balletjes richting het goal te gooien, die toch net de keeper passeerden.

De laatste periode was alweer begonnen. De stand was 10-5, maar de dames gaven niet op. Een mooie reddingsactie van Marjolein Eijndhoven zorgde ervoor dat Orca niet scoorde. De bal was weer in bezit van DraGor. Een actie van Johanna Merkus op de midvoor was helaas niet genoeg om de score van DraGor nog wat omhoog te brengen. Orca wist in de laatste periode nog wel wat puntjes te scoren. Dit bracht de eindstand op 13-6 in het voordeel van Orca.

Doelpuntmakers:
Pepi Hoitinga (4x)
Amarens Gaikema (2x)

Vandaag treden de dames opnieuw aan tegen Orca voor een revance, ze spelen voor heren 1, wie komt ze naar de overwinning aanmoedigen?