DraGor Heren 2 geniet flamboyante overwinning in Groningen.

Na een tweetal enigszins voorkombare verliezen was het op 13 november tijd voor Heren 2 om de schade in te gaan perken. Op deze donkere avond, na het ingaan van de reeds nieuw aangekondigde coronamaatregelen is er naar het Zernike Campus afgereisd. Men verwachtte hier voormalig voorzitter, huidige aanvoerder Heren 1 en fulltime stotteraar, Mitchell ‘’hoehoehoehoehoe’’ van den Adel aan te treffen maar het schijnt dat hij druk bezig was te verliezen ergens net boven de Rijn en dus niet aanwezig was op het buitenlandse schoolgebied.
Met het vroegtijdig sluiten van het uitgaansleven zagen de tegenstanders er een stuk frisser uit dan gedacht én hadden ze zelfs hun eigen spandoek meegenomen, wel schattig toch? Logischerwijs is het moraal van DraGor met geen druppeltje gedaald en is de voorbespreking geleid door Pieter ‘’Gewoon doen’’ Veenstra. Tijdens de voorbespreking werd de conclusie getrokken dat het groepje studenten (onder leiding van een tweetal zeer kundige dames) finaal en volledig de grond in geboord moest worden, en zo geschiedde.
Na een warming-up in watertemperatuur sauna waren onze heren klaar om te vechten, de wedstrijd werd ingeluid door sprinter Bailey ‘’Mathieu’’ den Hollander, het lukte hem helaas niet de bal te veroveren maar Casper ‘’El Chapo’’ Reijneker was koel en opende het scorebord aan het eind van de 1e minuut met een voorsprong voor DraGor. Mathieu wist dit goed te maken door eventjes later te scoren. Afgaande in de laatste seconde van een man-meer had aanvoerder Sietse ‘’Het Kanon’’ Dijkstra ineens een bal in zijn hand, aan het eind van deze seconde lag de bal in het net. Er wordt door de schrijver geconstateerd dat deze periode volledig in handen was van DraGor. Eindstand eerste periode: 0-4.
In de tweede periode is de sprint helaas wederom niet overwonnen. De uitsluiting die kort daarna veroorzaakt werd door DraGor is niet volledig onbenut gebleven waardoor een tegendoelpunt door heldhaftig keeperswerk van Jens ‘’Goliath’’ Berendsen niet te voorkomen was. Hylke ‘’Regerend Koning P’’ de Haan wist na een uitsluiting zijn eer te herstellen door net zoals zijn voorganger in de laatste seconde van de aanval een goal buiten het boekje te scoren, het feit beste lezer is hij zat, daarom mag er geen commentaar op geleverd worden. Met een paar bijzondere situaties en één tegendoelpunt is de tweede periode afgesloten met een relatief gezien dominant voordeel in name van DraGor. Eindstand tweede periode: 2-6.
Na een wisseling van helft en een gemist strafschot in de 2e minuut is het doel van de wedstrijd weer aangewakkerd en de stijgende lijn van de eerste periode hervat. Door toedoen van onder andere Wouter ‘’begint elke wedstrijd op de bank’’ Woldman en Marcel ‘’Maurice’’ Nieuwenhuis wisten er deze wedstrijd geen tegendoelpunten meer te vallen. Foppe ‘’Das Hanski’’ de Haan had het vizier niet altijd scherp en heeft hierdoor een aantal kansen gemist. Nadat Foppe chloor had geroken zag de scheidsrechter het hoofd al hangen en besloot hem eruit te sturen voordat hij verdere schade aan kon richten, dit had weinig zin want enkele momenten later werd er alsnog door eerdergenoemde gescoord… Wat de schrijver toch wel heel erg dwars zit is dat ondanks alle moeite die Foppe en Sietse hebben gestoken in het maken van een doelpunt, heeft de jury bevonden dat El Chapo deze meer had verdiend, laten we hopen dat dit was omdat de tafel aan het genieten was van de mannelijkheid van het tweede herenteam uit Drachten. Eindstand derde periode: 2-9.
De vierde periode valt vrij simpel samen te vatten: IJZERSTERK TEAMWERK, time-out hier, time-out daar, beetje geschreeuw hier, beetje uitsluiting daar, beetje boos en beetje doelpunt van Hermen ‘’Baco’’ Bekkers en Pieter ‘’Gewoon doen’’ Veenstra. Eindstand vierde periode: 2-11.
Na de twee tegenvallers van voorgaande weken hebben de heren de draad weer opgepakt en zal er na deze avond wederom berust worden op de flamboyantie waar het tweede team van DraGor om bekend staat. De volgende wedstrijd speelt Heren 2 uit op 20 november in Sneek tegen Neptunia’24 Heren 2, aanvang 17:30.
Doelpunten: Bailey den Hollander (3x), Casper Reijneker (2x), Foppe de Haan (2x), Hermen Bekkers, Sietse Dijkstra, Hylke de Haan en Pieter Veenstra allen één.