WSG DRAGOR ZOEKT NIEUWE VOORZITTER (M/V) VANAF ZOMER 2020.

De waterpolostartgemeenschap (WSG) van Drachten en Gorredijk (DraGor) is op zoek naar een nieuwe voorzitter (m/v) die de taken van de huidige voorzitter (Mitchell van den Adel) overneemt per augustus 2020 – wanneer het seizoen 2020-2021 start.

WSG DraGor is in 2006 opgericht tussen de waterpolo-afdelingen van DZ&PC uit Drachten en ZPC ISIS uit Gorredijk. Momenteel bestaat de startgemeenschap uit ongeveer 90 leden verdeeld over een pupillenteam (o.13), twee aspirantenteams (o.15 en o.17), een damesteam, en vier herenteams. Het eerste herenteam speelt in de Derde Klasse Bond en strijdt daar al jaren mee voor het kampioenschap (tijdens het seizoen 2016-2017 speelden ze in de Tweede Klasse Bond).

De jeugdafdeling wordt al een aantal seizoenen gekenmerkt door een sterke groei (er komen netto elk seizoen 5 jeugdleden bij), en bij de senioren zien we de afgelopen tijd ook een stabiel ledenaantal. Naast het stabiele ledenaantal, heeft DraGor een zeer actieve Sponsorcommissie (en erg betrokken leden!) die met allerlei acties er (mede) voor zorgt dat de financiële situatie bij de startgemeenschap al geruime tijd zeer goed is. Dit biedt ruimte voor een nieuwe voorzitter voor, bijvoorbeeld, meer (structurele) investeringen in de jeugd en het opleiden van trainers.

WSG DraGor wordt aangestuurd door een commissie die valt onder de besturen van DZ&PC en ISIS. Naast de voorzitter bestaat deze commissie uit spelers en speelsters uit de verschillende seniorenteams die taken als ledenadministratie, penningmeester, secretaris, jeugdcoördinator, en scheidsrechtercoördinator onderling verdelen. In de huidige opzet komt deze commissie een keer per maand samen om de verschilleden zaken en taken te bespreken.

Wie zoeken wij?
Als waterpolocommissie zijn wij op zoek naar iemand die:

  • Met plezier naar het zwembad gaat en graag zijn/haar gezicht daar laat zien (waterpolo-ervaring is niet noodzakelijk, clubgevoel wel);
  • Goed met mensen kan samenwerken en omgaan, maar niet bang is om diezelfde mensen “achter de broek aan te zitten”; en
  • Gestructureerd, proactief, maar vooral enthousiast is.

Wat vragen wij?
Als voorzitter zal je elke week ongeveer 4 tot 8 uur nodig hebben voor de verschillende verantwoordelijkheden binnen en buiten de startgemeenschap. De zomerperiode is daarin over het algemeen wat rustiger. Wij hopen in de loop van het seizoen 2019-2020 al een nieuwe voorzitter te hebben gevonden zodat wij het restant van dat seizoen kunnen gebruiken voor een warme overdracht.

Wil je meer informatie? Ben je geïnteresseerd? Of ken je iemand die wel geïnteresseerd zou kunnen zijn? Stuur dan een berichtje naar WSG DraGor op Facebook (https://www.facebook.com/WSG.DraGor/) of mail naar wpc@wsgdragor.nl.