WSG DraGor – WS Twente.

Na vorige week een mooie pot gewonnen te hebben tegen een van de mede Friese teams was het dit keer aan Twente de eer om naar het mooie noorden te komen. De vorige keer lieten de mannen van DraGor zicht verrassen en kwamen vrij snel dik achter te staan. De opdracht van coach Hylke Bakker was dan ook om de rollen dit keer om te draaien.

Bij de eerste periode gingen de mannen van DraGor welvarend van start. Magchiel Groen gaf het startschot door met het scoren van de strafworp. Johan de Haan zag al snel kans om ook de bal langs de keeper te laten verdwijnen. Door dynamisch in de aanval te blijven en tempo te houden in het spel volgde er een uitsluiting aan de kant van Twente. De man-meer kon rustig worden uitgespeeld en Gerlof Huntelerslag zorgde er uiteindelijk voor dat DraGor aan het einde van de periode voorstond met 3- 1.

In de tweede periode waren de mannen van Twente wakker geworden van de lange auto rit naar het noorden. DraGor miste de felheid en focus waarmee ze de wedstrijd begonnen. Door het niet goed afmaken van de aanval en de bal slecht te plaatsen konden de mannen van Twente weer aansluiten in de wedstrijd. Coach Hylke Bakker zag dat DraGor net een hert was dat in de koplampen van een aankomende auto aan het kijken was. Hij hoopte dat hij iedereen weer kon wakker schudden met een time out. Gerlof Huntelerslag was dat zeker. Nadat hij alle vrijheid kreeg, schoot hij vanaf de top de bal mooi in de hoek van het goal. De mannen van DraGor kregen weer wat pit in de wedstrijd. Na een inzwem actie van Johan de Haan vanaf de zijkant kon hij de schade ook nog wat beperken. De uiteindelijke tussenstand na de tweede periode was nu 5 -6.

In de laatste twee periodes konden de DraGorianen zich niet herpakken en niet de leiding nemen in de wedstrijd. Op het score bord sloeg het rood uit aan de kant van DraGor door alle uitsluitingen. DraGor moest vechten om het hoofd boven water te houden en kon het tij niet meer keren. Ze kregen uiteindelijk wel weer de rust terug waardoor Dean Damstra eindelijk een goede pass kreeg op de mid-voor en deze bal daarna liet verdwijnen achter de keeper. Ook Johan de haan wist in de laatste minuten van de wedstrijd de bal nog in het net te schieten waardoor de schade uiteindelijk beperkt bleef tot 9 – 11 in het voordeel voor Twente. Aankomende zaterdag speel DraGor tegen de Robben in Hilversum om 20:00 uur.

Doelpunten: Magchiel Groen (2), Johan de Haan (4 ), Gerlof Huntelerslag (2),  Dean Damstra (1).

^CB