HZC de Robben H1 – DraGor H1.

DraGor mocht deze week afreizen naar Hilversum om het daar op te nemen tegen de nummer 3 van de competitie.

In de eerste periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten van het bad waren ze niet goed aan het opletten. De bal werd bijna net zo vaak in de armen van de tegenstander gegooid als in die van een medespeler. Na een halve periode alleen maar heen en weer gezwommen te hebben vond Magchiel Groen het wel tijd voor een korte pauze en vond een gaatje in de verdediging. DraGor kon daarna twee man meer situaties niet benutten om de voorsprong uit te bereiden. HZC de Robben wist zelfs weer aan te sluiten. Vlak voor het einde van de periode wist Gerlof Huntelerslag DraGor op een voorsprong te houden en scoorde de 1-2.

In de tweede periode was het chaos in de verdediging van DraGor. De Robben wist hier snel goed gebruik van te maken en kwamen de mannen van Drachten al snel op een 4 -2 achterstand. Mitchell van den Adel kon vanaf de midvoor positie nog een duit in het zakje doen. In de laatste paar seconden van de periode kreeg de Robben nog een cadeautje in de vorm van een strafworp waardoor DraGor de periode eindigde met een 5 -3 achterstand

De verdediging zat in de derde periode weer goed op slot. Hierdoor zagen de mannen van DraGor kans om de schade van de vorige periode weer wat in te halen. Gerlof Huntelerslag speelde de man meer uit volgens het boekje. Magchiel Groen zorgde er uiteindelijk voor dat DraGor de aansluiting weer vond. Echter was dit van korte duur, en na het missen van een strafworp liep HZC de robben weer uit en eindigde de periode 6-5.

DraGor kon zich in de laatste periode niet herpakken en bleef achter de feiten aanlopen. Dean Damstra kon na een goed gesprek op de bank met de coach al zijn frustraties kwijt op de midvoor maar zelfs dat was niet genoeg om DraGor naar de overwinning te helpen. Eindstand 10 – 7 voor HZC de Robben.

Doelpuntmakers Magchiel Groen 2x, Gerlof Huntelerslag 2x, Mitchell van den Adel, Dean Damstra en Johan de Haan allen éénmaal.

Vanavond spelen de heren een inhaalwedstrijd tegen regiogenoot Heerenveen om 20:45 uur.

^CB