Liwwadden op sien kop.

Na drie ongeslagen wedstrijden op rij, was coach Hylke Bakker erop gebrand om de Friese derbywedstrijd tegen Orca ook te winnen. Het CBS werd ingeschakeld voor de stand van zaken, en uit de statistieken haalde hij het volgende: ‘We moeten als team spelen, niet als individuen’. En zo sprak hij zijn team toe tijdens de voorbereiding. Hij had zijn V8 motorblok eens goed bekeken en kwam daardoor met een nieuwe tactiek die toegepast kon worden om de tegenstander te verrassen.

DraGor begon de wedstrijd sterk en wist het eerste doelpunt te maken. Aanvoerder Mitchell van den Adel schoot via een blok binnen. De (V)8 methode werd vervolgens een aantal keer geprobeerd. Echter door het chloor en de warme temperatuur liep dit nog niet als een geoliede machine. Wie wel vanaf de eerste seconde als een geoliede machine liep was onze keeper Tim Hoitinga, die een fantastische wedstrijd keepte. Maar DraGor moest op andere manieren gaan verassen om te scoren. Onze benjamin Ids Postma had dit snel in de gaten en schoot onverwachts vanaf de rechterhoek boven het hoofd van de keeper. Ook Orca wist tweemaal tot scoren te komen deze periode.

Met een spannende gelijkstand begon de tweede periode. De teams waren aan elkaar gewaagd en dat was te zien aan het scorebord. Na een heuse zwemwedstrijd was het DraGor die ook deze periode het eerste doelpunt maakte. Magchiel Groen wist tweemaal achter elkaar de keeper te passeren. Aan het eind van de periode kreeg DraGor een 100% kans om verder uit te lopen, toen er twee spelers van Orca werden uitgestuurd. Gerlof Huntelerslag dacht ruimte te zien maar schoot snoeihard op de lat. Hierdoor kwam de bal opnieuw in het spel en kon Johan de Haan de bal alsnog achter de keeper manoeuvreren. DraGor leek uit te lopen, echter wist Orca in de laatste seconden een 5 meter te benutten. Dit bracht de stand op 3-5.

De DraGorianen voelden dat ze deze wedstrijd konden pakken, maar Orca gaf zich niet zomaar gewonnen. Al vrij snel kwamen ze terug naar 5-5. Na een uitsluiting bij DraGor kon Orca op voorsprong komen. Dankzij goed verdedigingswerk wisten zij deze man-meer niet te benutten. De spanning op de volle tribune met zowel Orca als DraGor fans nam toe. Dean Damstra parkeerde zijn nieuwe Citroën op de midvoor-positie en wist tussen drie man in, de bal binnen te knallen. Ook Coen wist, ondanks dat hij al weken niet op training was door een zeer ernstige vorm van mannengriep, met een taterbal tussen beide palen de bal binnen te knallen.
DraGor wist opnieuw met twee doelpunten voor te komen maar het scoren ging door. Orca scoorde 6-7. Mitchell van den Adel vond een doelpunt verschil veel te spannend dus schoot 6-8 snel binnen. Maar de periode eindigde met 7-8 na een benutte man-meer van Orca.

De vierde periode kende maar liefst 3 time-outs waardoor het publiek extra lang in spanning zat. De eerste time-out was voor DraGor, maar dit plan slaagde niet. Pas na 4 minuten viel het eerste doelpunt deze periode. Nadat Gerlof Huntelerslag een blokje zette, kon Johan de Haan vrijkomen en de bal met een taterbal boven het hoofd van de keeper te schieten, stand 7-9. Jelmer Groen vond dat de wedstrijd nog wel wat sensationeler mocht, dus hij gunde Orca een strafworp. Met nog 1 minuut en 45 seconden te spelen kwam de stand daardoor op 8-9.

In de laatste minuut vroeg coach Hylke Bakker een time-out aan. Hij legde het strijdplan uit: ‘we gaan het zo doen; is dat voor iedereen duidelijk?’ ‘Sir, yes, sir!’ De mannen gingen weer klaarliggen en het spel werd gespeeld. Echter de uitverkorene, Sasker van Schuppen, was de opdracht alsnog vergeten en vergat uit te schuiven. Mitchell van den Adel bleef echter rustig en zag in de verte Magchiel Groen vrij liggen. Ondanks de matige pass wist Magchiel de bal te controleren, de uitgestuurde man die inmiddels weer terug was te ontwijken, én de keeper met een knap schot in de verre hoek te verschalken. Daarmee kwam de stand op 8-10 en met nog minder dan een halve minuut te spelen wisten de Dragorianen dat de drie punten binnen waren. Winst voor DraGor en daarmee drie punten mee naar huis. Een belangrijke stap voor lijfsbehoud in de 2e klas!

Doelpunten van: Magchiel Groen (3x), Johan de Haan en Mitchell van den Adel (beide 2x), Dean Damstra, Coen Bakker en Ids Verhoeff (allen 1x).

Tevens was deze spannende wedstrijd de laatste voor scheidsrechter Freddy Krops. Namens DraGor bedankt voor je jarenlange inzet als scheidsrechter!

Volgende week speelt DraGor tegen WS Twente. Komt er weer een nieuwe tactiek uit de toverhoed van Hylke Bakker waarmee de heren wederom voor een verassing kunnen zorgen? Komt het zien; volgende week in De Welle in Drachten om 20:20 uur!

^GH