Winst na de winterstop.

Gaat u maar goed zitten voor het debuutverslag over de wedstrijd van onze H1 tegen de Mors van onze jongste telg Ids “Postma” Verhoeff.

Het hele spektakel begon toen Dean “waterbuffel” Damstra een man meer uitlokte waarna Mitchell “handcrème” van den Adel in de laatste 2 seconden een doelpuntje kon prikken. Mitchell “handcrème” van den Adel wist zijn mooie actie-streak nog te verlengen door een bal van de tegenstanders uit de lucht te vangen, maar jammer genoeg werd deze (misschien om meer spanning te creëren) naar de tegenstanders terug gepassed. Er werd bij de tegenstanders een aantal keer rond gepassed en zo belandde de bal bij de beruchte Teun Pouw die op mysterieuze wijze de 2 meter lange armen van Tim “albatros” Hoitinga wist te passeren. Dean “waterbuffel” Damstra lokte alweer een man meer uit die hij dit keer zelf benutte door een doelslopende taterbal in de korte hoek te schieten. Gerlof “ van Boven” Huntelerslag prikte ook nog even een goaltje om zo de stand wat uit te laten lopen. Ditzelfde idee hadden de jongetjes van de Mors ook en zo schoten zij tot onze tot onze schrik 3 ballen erin. Magchiel “bijna heitie” Groen ging de schade in de eerste periode nog even wat minimaliseren en passeerde de keeper van de Mors.
Zo kwamen wij in de eerste periode tot een stand van 4-5.

De tweede periode begon met man meer die wij verspeelden. De bal kwam terecht in de handen van de Mors en zij schoten met veel geluk langs Tim “albatros” Hoitinga. Deze situatie was natuurlijk uiterst gênant en daarom gingen wij het nog een keer proberen. Wederom kwam er een overtal situatie aan de kant van DraGor en met puik samenspel ramde Johan “Bang Bang” de Haan de bal erin. Er kwamen wat goals over en weer en aan het einde van deze periode stond er een gelijkspel op het bord namelijk 8-8.

Toen de rest van ons team nog naar het kapotgeschoten doel zat te kijken lag Johan “Bang Bang” de Haan alweer met de bal op de 2 meter lijn van de tegenpartij. Johan “Bang Bang” de Haan was erg op dreef en wist weer een voorsprong te maken. Jammer genoeg werden er bij onze kant ook wat balletjes ingegooid, maar het geluk van de Mors begon toch wel op te raken. De winst werd ingezet door het duo Gerlof “van Boven” Huntelerslag en Dean “waterbuffel” Damstra. U zou denken “Dat schot moet toch gebeuren met de lijn y=0.3x²+0.234 (met x in meters).”, maar nee Dean “waterbuffel” Damstra haalde zijn afgeleide uit de zwembroek om zo de lijn y=0.6x+0,45 op te stellen om zo keihard boven het hoofd van de keeper te schieten om de beste vernedering te bereiken. De coach van de Mors vond dit fenomeen zo absurd dat hij een hard woordje met de scheids wisselde om zo een gele kaart te pakken, maar dat terzijde. Aan het einde van deze periode stond het 11-11.

De spanning begon erg op te lopen bij beide clubs. Mitchell “handcrème” van den Adel kon zich niet meer inhouden en maakte de 12-11. Ids “Postma” Verhoeff wilde dit ook graag een keer proberen en kreeg een soort counter. Hij dacht dat hij de bal er wel eventjes in zou schaatsen maar tot zijn verbazing lag daar een keeper en was hij al 10 seconden in de speeltijd van de tegenstander aan het spelen. Hierom kreeg hij een u20 en zo ook de Mors een kans om een goal te scoren.
(Mijn excuses. De stand is 12-12 en de spanning is om te snijden. Ik geef u daarom even een paar witregels om op adem te komen.)

Gelukkig was de Mors aardig door hun energie heen en begon het fysiek spel toe te nemen. Er kwam een manmeer die Johan “Bang Bang” de Haan voor de zoveelste keer benutte. Op het bord stond 13-12, Sasker “goudvis” van Schuppen werd gewisseld voor onze linkshander Coen “The left sledgehammer “ Bakker. Coen “The left sledgehammer“ Bakker lag op zijn vaste stekkie in de manmeer. Hij kreeg de bal en voordat iemand het wist was die bal al onder de arm van de keeper geveegd. De manmeers vlogen ons om de oren. Magchiel “bijna heitie” Groen zag in zijn ooghoek Bailey “rode kaart” den Hollander filmen en liet al zijn techniek zien op de paal. Het stond 15-12 en wij hadden eigenlijk al gewonnen, maar Sasker “goudvis” van Schuppen wist ineens weer hoe hij moest scoren. Hij zwom zijn armen eraf om zo een 2-1 te creëren die hij daarna zonder te twijfelen afmaakte. De Mors huilen, wij lachen.

Doelpunten werden gemaakt door: Mitchell “handcrème” van den Adel 3x, Johan “Bang Bang” de Haan 5x, Dean “waterbuffel” Damstra 2x, Magchiel “bijna heitie” Groen 3x, Gerlof “van Boven” Huntelerslag 1x, Coen “The left sledgehammer” Bakker 1x en Sasker “goudvis” van Schuppen 1x.
Zaterdag 25 Januari speelt WSG DraGor H1 tegen Orca H1 in Leeuwarden om 17:15 uur.

^IV