DraGor vs ESTA

Op 30 november 2019 waren de DraGorianen op weg naar het nieuwe bad van Emmen met als doel voor ogen de eerste 3 punten van het seizoen binnen te slepen.
Bij aankomst moesten de heren van Drachten nog even wachten op de youngster Bjorn “Ragnar” de Vries omdat hij de ingang niet kon vinden van het zwembad. Het team moest ook nog even wachten op de spion Johan “Bang Bang” de Haan die strategisch de tegenstanders hoorde overleggen. Coach Hylke “Hummer” Bakker had als doel van de wedstrijd opgeschreven “verdediging” waar de mannen van DraGor goed op moesten letten.

Periode 1
De periode verging soepel na een eerste goal van DraGor gemaakt door Magchiel “MCchill” Groen waarna er nog 2 goals werden gescoord met een strafworp en een goed uitgespeelde “MIX” door Mitchell “3p’s” van den Adel. De stand na de eerste periode werd vastgesteld op een 3-0 voorsprong voor DraGor.

Periode 2
In deze periode vergrote de DraGorianen de stand tegenover ESTA met een mooie goal van Dean “waterbuffel” Damstra. Mitchell “3p’s van den Adel scoorde daarna nog 3x. Helaas kende de heren van ESTA nog een paar goede trucjes waardoor ze 2 strafworpen meekregen (1 gescoord) en nog een goal scoorde, de stand na de 2de periode 7-3.

Periode 3
De druk werd hoog gelegd voor de strijders uit Drachten. Een paar foutjes hier een daar, maar ook goede acties die de foutjes goedmaken. Dankzij een mooie backhand van Johan “Bang Bang” de Haan, een goed gerichte goal van Gerlof “GERRIE!” Huntelerslag en 2 goals van Magchiel “McChill” Groen was de periode geeindigd met een uitslag van 8-11 in het voordeel van de DraGorianen.

Periode 4
De spanning was om te snijden. Beide teams waren hard aan het knokken en Youngster Bjorn “Ragnar” de Vries kreeg alweer een waarschuwing voor zijn agressieve gedrag tegenover de tegenstanders. De mannen van ESTA wisten de stand te brengen tot een 10 – 11. Maar Magchiel “McChill” Groen wist het net te vinden met een goede strafworp in de korte hoek. Met een stand van 10 – 12 was het einde in zicht, de wedstrijd werd afgesloten met een no-look boogbal van onze Dean “Waterbuffel” Damstra die de stand uiteindelijk zette op een 10 – 13 in het voordeel van de Dragorianen!! Eindelijk zijn de eerste drie punten binnen die Dragor heeft verdiend. Volgende week spelen de heren thuis tegen NDD uit Doetinchem om 19:45 uur.

Goals gemaakt door: Mitchell “3 p’s” van den adel 5x, Magchiel “McChill” Groen 4x, Dean “Waterbuffel” Damstra 2x en Johan “Bang Bang” de Haan en Gerlof “GERRIE!” Huntelerslag beiden 1x.

^BdV