WEDSTRIJDVERSLAG DRAGOR H1 – VZ&PC H1.

Afgelopen weekend mochten de Dragoriaanse heren 1 thuis het gevecht aangaan met VZ&PC uit Vriezenveen. Na de winst vorige week uit tegen promovendus EZC wilden de heren ook hun eerste thuiswedstrijd winnen om echt goed uit de startblokken te komen dit seizoen. Een moeilijke opgave, daar vorig seizoen 2x verloren werd van dit Vriezenveens gevaarte.

De start van de wedstrijd bleek er een om in te lijsten. Na 27 seconden spelen scoort Dean ‘Waterbuffel’ Damstra vanaf de midvoor. Een snoeiharde backhand wordt precies in het uiterste hoekje van de kruising gedeponeerd.

Een golf van stilte en ongeloof ging door het bad en de tribunes. Zijn wij hier nu echt getuige geweest van dit schitterende pareltje? Menig bankspeler gooide snel een fisherman’s friend naar binnen om daar het ontstaan van traanvocht aan te kunnen wijten. Vervolgens kwam, na deze prachtige eeuwigdurende seconde van stilte, het besef gevolgd een hoopvol gejuich bij de thuisploeg. Op de tribunes bleef het nog steeds stil. Tribunes maken namelijk geen lawaai en publiek zat er niet.

Een verwarde Waterbuffel stak zijn kop weer boven het water uit en keek vragend om zich heen; zat ie erin? Nog een fisherman’s friend vloog de kelen in bij het aanschouwen van deze tragedie. Alleen de artiest zelf heeft geen getuige mogen zijn van dit prachtige schouwspel..

De thuisploeg dacht hiermee direct de sleutel tot de winst te hebben. Alle ballen op Dean en de rest aan een theekransje. De Vriezenveense ploeg wist echter snel te schakelen, en met een strakke zone de midvoor onschadelijk te maken. Vervolgens lieten ze zien dat ze zelf ook doelpunten te kunnen maken. Al snel stond een 1-5 achterstand op het scorebord. Een scherp keepende Bjorn ‘Ragnar’ de Vries wist gelukkig erger te voorkomen. Als een kat op vliegenjacht plukte hij menig Vriezenveens schot uit de lucht waardoor de achterstand overbrugbaar bleef.

Halverwege de wedstrijd was het in de rust onze bevlogen coach — Hobbytrucker Hylke ‘Hummer’ ‘Sondrio’ (Pizza-)Bakker– die de heren wist wakker te schudden. De kastanjebruine aanvoerder Mitchell van den Adel werd op de mid-achter gelegd om meer schade in de verdediging af te wenden en vervolgens de aanval aan te sturen. Routinier Gerlof ‘Gerry with Love’ Huntelerslag nam het voortouw door in een ManMeer de ruimte te vinden om hard en droog de 2-5 binnen te schieten. Een ware kanonskogel die met het blote oog nauwelijks waarneembaar was. Youngster Sasker ‘Sasquatsh’ van Schuppen volgde zijn voorbeeld door bij de volgende ManMeer de bal binnen te schieten na een zuivere pass over de hele van de listige linkspoot Coen ‘Coenyo’ Bakker, 3-5. De behendige Johan ‘Bang Bang’ de Haan wist de inhaalreeks voort te zetten met een doelpunt vanuit een inzwemactie naar de Midvoor. Ook VZ&PC wist nog eenmaal te scoren, stand na de derde periode 4-6.

In het begin van de laatste periode nam de kastanjebruine aanvoerder zijn ploeg weer op sleeptouw. Met een mooie midvooractie zette hij zijn tegenstander in de draaimolen (helaas is hij vertrokken zonder voor zijn kaartje te betalen) en had daarna oog voor de vrijgekomen Johan ‘Bang Bang’ de Haan die de bal voor het intikken had: 5-6.

Vol spanning trok de partij richting het slotstuk. Een voelbare spanning, zo merkte ook Dean ‘Waterbuffel’ Damstra toen hij met zijn kleine handje aanlegde voor de gelijkmaker. Dat de bal van zijn hand gleed tijdens het schot kon hem niet deren. Gesterkt door zijn prestatie in het begin van de partij wist hij de bal alsnog in het net te krijgen waarmee de ploeg langszij wist te komen, 6-6.

Een zinderend einde was in de maak in de laatste minuut van de partij. Keeper Bjorn ‘Ragnar’ de Vries was nog altijd in vorm en wist met een magistrale redding een winnend doelpunt voor VZ&PC te voorkomen. Dit winnende doelpunt vond derhalve zijn weg aan de andere kant van het veld. Spanning was er niet te bespeuren bij Magchiel ‘McChill’ Groen. Met een splijtende pass over het halve bad bediende hij schouderophalend de ingezwommen Johan ‘Bang Bang’ de Haan die de bal in één beweging de goal in stuurde. De 7-6 voorsprong was een feit en kort hierna bleek dit ook de eindstand.

Doelpunten waren van Johan ‘Bang Bang’ de Haan 3x, Dean ‘Waterbuffel’ Damstra 2x, Gerlof ‘Gerry with Love’ Huntelerslag 1x en Sasker ‘Sasquatsh’ van Schuppen 1x.

Een vliegende start voor de Dragoriaanse heren dit seizoen met 2 winstpartijen. Na een vrij weekend is de volgende partij op 24 oktober uit tegen ESTA uit Emmen, die eveneens 6 punten uit 2 wedstrijden heeft weten te halen.

^JdH