Vele wegen leiden naar VZ&PC.

(Helaas bleek dit alleen niet het geval voor de winst van DraGor)

Ondanks duidelijke instructies van chef vervoer reed niet iedereen de route. Dit werd voor de auto met dwarskoppies pas duidelijk toen de rest niet kwam opdagen bij de min of meer afgesproken koffiestop.
Saillant detail dat juist de dwarskoppies de route reden die werd aangegeven.

De wedstrijd begon pas om 21:15 omdat ervoor een kinderdisco bleek te zijn. De kleedkamers zaten daardoor vol met stuitende kinderen. De bespreking vond daarom eerst plaats in een tussenruimte. Deze werd eerst onderbroken doordat de tegenstander de ruimte moest passeren en paar minuten later door de omgeklede stuitende kinderen, die toch wel een beetje onder de indruk waren van Johan zijn postuur.

Een goed begin is het halve werk zullen de VZ&PC-ers gedacht hebben; want in de eerste periode scoorden zij 4x terwijl DraGor het net niet wist te vinden.

In de tweede periode kwam daar gelukkig verandering in, door een goed uitgespeelde aanval wist Coen Bakker een gaatje te vinden in de korte hoek. Kort daarna werd de verdediger van de midvoor spelende Mitchell van den Adel eruit gestuurd. Tycho Veenstra kwam vervolgens vrij te liggen wat goed gezien werd en ontving direct de bal. Na een aantal keer dreigen knalde Tycho de bal in de verre hoek. DraGor had de verdediging weer op orde, mede dankzij uitstekend keeper werk van Bjorn de Vries.
Door het smalle bad waren de ruimtes klein maar desondanks wist Johan vanaf midvoor positie, met een beetje geluk, de bal achter de keeper te krijgen. Later bleek dit voor Johan (en anderen) steeds moeilijker te worden. Doordat VZ&PC nog niet gescoord had kwam DraGor dichtbij met 4-3. Echter door twee harde afstandsschoten van VZ&PC werd de periode met 6-3 afgesloten.

In de derde periode waren er veel kansen voor DraGor maar werden deze niet afgemaakt. Alleen Magchiel Groen wist de keeper te verassen met een afstandsschot. Ook de man-meers werden niet afgemaakt terwijl VZ&PC wel de score wist uit te breiden met vier doelpunten door handig gebruik te maken van de bodem. De scheidsrechters waren het er mee eens dat het niet toegestaan was echter floten ze er niet voor… de stand 10-4.

VZ&PC was duidelijk een maatje te groot maar DraGor probeerde de aansluiting te vinden. Johan leek de keeper verschalkt te hebben echter bleek de keeper nog genoeg adem te hebben voor een sprong waardoor de bal uit de goal getikt kon worden. Er was enige discussie over een 5- of 2-meter maar het werd helaas een 2-meter…
Hier wist DraGor niet uit te scoren maar een aanval later scoorde Jelmer een doelpunt volgens het boekje. Hij kreeg de bal van over de hele en schoot in 1x in de korte hoek.
Werd het nog spannend? Helaas.. VZ&PC liet zich niet van de wijs brengen. Oud eredivisie speler Mika Smelt liet zien waar hij goed in was en schoot een paar keer strak in de hoek, onhoudbaar voor de keeper.
Eindstand 14-6.

Doelpunten van:
Johan de Haan (2x), Magchiel Groen, Jelmer Groen, Tycho Veenstra en Coen Bakker allen 1x.

Vanavond speelt DraGor H1 wederom een uitwedstrijd maar dan in Emmen om 18:00 tegen ESTA H1.