DraGor kan sterke eerste periode geen vervolg geven.

DRACHTEN – De waterpoloheren uit Drachten mochten op zaterdagavond in het eigen De Welle aantreden tegen VZ&PC uit Vriezenveen. Beide teams speelden vorige week vrijdag ook al tegen elkaar in een inhaalwedstrijd, toen was de eindstand een afgetekende 14-6 in het voordeel van de heren uit Vriezenveen.

Het begin van de wedstrijd was voor de Friezen, die met frisse moed aan de wedstrijd begonnen waren. Al snel scoorde Magchiel Groen de 1-0 uit een goede aanvallende actie. In de verdediging was keeper Bjorn de Vries meerdere malen een sta in de weg voor de Vriezenveense aanval. Helaas wisten de DraGor heren hun kansen om uit te lopen niet te benutten, en bleef het in de eerste periode bij slechts 1-0.

VZ&PC wist snel in de tweede periode de 1-1 te scoren. DraGor pakte daarna de stabiliteit uit de eerste periode weer op, en kwam op voorsprong door een goal van Mitchell van den Adel. Helaas keerde de wedstrijd halverwege deze periode volledig. Slordige passes in de aanval zorgde ervoor dat VZ&PC een aantal keer snel achter elkaar kon scoren uit de contra aanval. Ook wist VZ&PC een man-meer situatie en 5-meter te benutten, waardoor de eindstand van de tweede periode 2-6 bedroeg.

De klap van de tweede periode kwamen de Friezen niet meer te boven. In de aanval werden weinig kansen gecreëerd, en daarvan werden er nog minder gescoord. Magchiel Groen was de enige die namens DraGor het net nog kon vinden in de tweede helft van de wedstrijd. Een sterk-keepende Bjorn de Vries wist de schade te beperken voor DraGor, maar kon niet voorkomen dat de heren uiteindelijk met een 3-14 eindstand mochten gaan douchen.

Doelpuntenmakers: Magchiel Groen 2x, Mitchell van den Adel 1x.

Volgende week zaterdag (19 maart) staat voor de heren uit Drachten de streekderby tegen Orca uit Leeuwarden op het programma. Willen de Drachtenaren zicht houden op handhaving in de Tweede Klasse, dan zullen er punten gepakt moeten worden.