To finish first, you first have to finish.

Zondag 24 oktober om 1600 uur was de datum en tijd voor de volgende bekerwedstrijd van WSG DraGor heren 1. Echter in zijn totaliteit was het totale weekend één grote conditieproef voor de senioren kern van heren 1. Deze begon namelijk al op de zaterdag om een uurtje of half 10 bij het huis van de grote rode leider Mitchjèl van den Andel.

Ergens in de periode driekwartjaar pre corona, had hij namelijk zijn wederhelft gevraagd om samen met hem in het huwelijksbootje te stappen. Dit kon natuurlijk niet zomaar passeren, en zodoende moest hij nog een dag herinnerd worden aan het feit dat hij na november aanstaande tot het eind der tijden verantwoording dient af te leggen aan CMO (Chief Marital Officer) Stelwagen (wellicht dan van den Adel, van den Andel, StelwAndel, van den Stelwagen?).

Zo geschiedde.

Vaak hebben dit soort dagen al een blijvende impact op het dienstdoende genootschap, al is het al alleen mentaal.

Echter. na een periode van überhaupt niet meer op stap kunnen, en dat dus toch lichtelijk verleren, én het verzamelen van een aantal extra levensjaren, welke achteraf toch zorgen voor een vertraagd herstel van dit soort activiteiten, kon er in de ochtend van zondag 24 oktober geconcludeerd worden dat er hier en daar schade was opgelopen.

Een zondag uitrusten zat er niet in natuurlijk, en na de nodige opstartproblemen kwamen om 1500 uur dan ook de senioren van heren 1 aan in het zwembad.

Daar vonden zij in Tycho, Ids, Casper, Bjorn en Sietse hun jonge en onbevreesde kornuiten om die middag ten strijde te trekken tegen WSG ESTA heren 1 uit Emmen.

Na met enige jaloezie en nostalgische gevoelens te hebben gekeken naar de energieniveaus van het jeugdige deel van heren 1, nam uiteindelijk de ietwat dubbelgetongde aanvoerder het woord om bij absentie van de Bakkers van het team, een voorbereidende peptalk te geven bij deze wedstrijd.

Wat hij daar heeft gepoogd te vertellen is nog steeds niemand duidelijk, maar wat het ook moge zijn, het was hoogstwaarschijnlijk niks anders dan een motivatie voor hemzelf. Gelukkig nam Ids “Postma” Verhoeff, in al zijn scherpte, de pratende aanvoerder over en legde haarfijn alle tactieken uit op het whiteboard, onder zacht gemompel van desbetreffende aanvoerder.

In die toestand wilde vervangend ex-coach Onno “foccusseren” Hoitinga zijn zondagmiddag wel opofferen om sturing te geven aan DraGor heren 1.

Waar coach Hylke “hummer” Bakker en zijn zoon Coen “diebakkèrie” Bakker waren, wist dienstdoende scheidsrechter van Leeningen redelijk accuraat te duiden. Daar waar hij in de wandeling langs de thuistribune opmerkte dat daar het “arme” deel van DraGor zat, tot grote verwarring van de tribune. Waarna hij uitlegde dat het andere deel van DraGor momenteel aan de andere kant van het grote blauwe water zat op het B-eiland van het neerlandse koninkrijk, waaronder de beide Bakkers.

Na het afsluiten van de peptalk vóór de wedstrijd nam Ids “Postma” Verhoeff ook het voortouw in het openen van de score tegen de emmenstaniërs. Onder luid gejuich van zijn meegekomen entourage wist hij de 1-0 er in te leggen. Tijdens deze eerste periode was het ook wel duidelijk dat in elk geval voor één periode er genoeg energie in het team schuilde in zowel de senioren als de jeugd.

Gerlof “Gerry” Huntelerslag, Magchiel “McChill” Groen en zelfs Mitchell “de Schot” van den Adel wisten het net te vinden, maar ook Casper “El Chapo” Reijneker zag zijn kans schoon en wist, na een heerlijke nacht in de nachttrein vanuit zuid Europa, een magistrale bal voorbij de doelverdediger van Emmen te positioneren. Echter ging de “uit”-ploeg ook niet slecht van start en werd de periode afgesloten met 5-4.

In de tweede periode drukte DraGor de versnellingsbak zonder schakelen in een hogere versnelling. Kansen alom en het nog kunnen afmaken, (lees: nog geen man met een hamer gezien) van deze kansen zorgde voor een ruime voorsprong van 10-5 aan het einde van deze periode.

Echter in de laatste twee periodes bleek de man met de hamer wel degelijk aanwezig te zijn in het zwembad. Dit was niet omdat hobbymatig klussist Dean “Waterbuffel” Damstra zijn gereedschapskist had meegenomen. Of omdat Wietse-Jan “Badwacht” de Haan de technische staat van het drijfvermogen van de spelers aan het analyseren en bekritiseren was. Maar omdat na het begin van periode drie het duidelijk werd dat de positieve lijn van periode twee niet kon worden doorgezet.

Zo werd ook pijnlijk snel duidelijk dat de in de Formule 1 welbekende cliché: “To finish first, you first have to finish”, niet alleen voor Max Verstappen die avond zou gelden, maar ook zeer toepasbaar zou zijn voor de rest van het spel van DraGor.

Waar DraGor nog in de tweede periode kansen wist te benutten, kon de derde periode maar twee keer het net worden gevonden, alhoewel… Waterbuffel Damstraat wist na twee pogingen vanaf de midvoor toch wel de keeper te passeren, maar keek mogelijk wat sneu en werd daarom, nog voor de bal het net daadwerkelijk raakte, beloond met man meer, welken niet werden benut. In totaal wist ESTA daarentegen maar liefst twee keer vaker zeer goed keepende keeper Bjorn “Ragnar” de Vries te verschalken waardoor de aansluiting werd gevonden in een stand van 12-9 richting de vierde periode.

De laatste periode kan kort worden samengevat want DraGor scoorde nog wel, onder meer door een prachtige bal van jongheer Sietse “…”

“De auteur pauzeert hier even voor een klein intermezzo. Het schrijven van een verslag gaat namelijk op basis van herinneringen en hulp van de Sportlinked app. Herinneringen zijn voor ondergetekende vaak al schaars, daar waar na elke nacht slaap de harde schijf een fris nieuw geheugen laadt bij wakker worden. Dus daarom leunt de auteur sterk op de Sportlinked app. Het leuke is dat in die app sommige spelers met volledige namen weergegeven worden.

Zo ook ziet de auteur nu voor het eerst in zijn leven dat heren 2 aanvoerder en jeugd invaller bij heren 1 Sietse Dijkstra een tweede naam heeft. WIST U DAT?! De auteur vindt dit een prachtige ontdekking en verontschuldigt zich voor dit intermezzo en zijn spanningsboog. Welke spanningsboog getuigt niet onder te doen voor die van een eekhoorn onder invloed van gefermenteerde pruimenpitten. Afijn. We gaan door.”

Onder meer door een prachtige bal van jongheer Sietse Willem “van Oranje” Dijkstra. Maar ook de hulp van deze bal mocht niet baten. Uiteindelijk wist aanvoerder Mitchell “de Schot” van den Adel de schade te beperken tegen het einde van de wedstrijd door de stand te bezegelen op 15-15. Hiermee sloot de wedstrijd af om een uurtje of 1700 uur en kon daarmee ook de grote weekend conditieproef worden afgesloten. Met één gelijkspel, één punt in Drachten, één punt in Emmen, één (of meer) bek(ken) als een toffel(s) en één collectief verhoogde gemiddelde hartslag voor de komende twee weken. Ach, daar maken we maar (g)één punt van.

Doelpunten zijn gemaakt door: Mitchell van den Adel (4x), Magchiel Groen (3x), Johan de Haan (2x), Gerlof Huntelerslag (2x) en Dean Damstra, Ids Verhoeff, Casper Reijneker en Sietse Willem Dijkstra allen één keer.

De volgende wedstrijd voor WSG DraGor heren 1 is op zaterdag 30 oktober om 2030 uur in Kampen tegen Deltasteur.

^DD