De eerste overwinning .

Na een week ontnuchteren van het vrijgezellen feest was een deel, zo’n 8/10, van de selectie van DraGor klaar voor een potje ballen. Met twee vakantiegangers en een ziek waterbuffeltje had DraGor al ruim 400 kilo minder vlees in de kuip. De DraGorianen kampten met matige opkomst, dit zou nog wel eens in het voordeel kunnen liggen voor de mannen uit Kampen, haha woordgrapje.
Aangekomen in Kampen besefte DraGor pas dat zij maar 1 wissel hadden en dat wissels bij een sport als waterpolo nogal een essentieel onderdeel zijn. Er werd wat gebrainstormd in de kleedkamers en bij het bad aangekomen kwam DraGor met de geniale oplossing; dat onze inval coach Onno “the plan B” Hoitinga zou gaan fungeren als keeper wanneer Gerlof “horny for the P’tjes” zijn 3e P zou krijgen. Jammer genoeg werd dit ook met de beruchte P’tjes vreter in kwestie besproken en was hij hierdoor helemaal niet meer van plan rustig aan te doen deze avond.
De eerste periode begon met een valse start voor DraGor. Het was even aftasten hoe je een goede aanval kon inzetten zonder hierbij uitgeput te raken, want ja wisselen zat er niet echt in op deze avond. We stonden inmiddels 1-0 achter, maar zo’n spetterende aanval was het ook niet, dus de moed was er zeker niet al ingezakt. Het was hierna onze eigen Nederlands team speler Mitchell die het team weer in de juiste banen leidde. Ook bijzonder deze periode was het goal van Johan “man of the match” de Haan na een uitsluiting bij de tegenstander, u zult straks merken waarom. De eerste periode sloten we af met een 2-4 voorsprong.
Hoewel wij Gerlof “horny for the P’tjes” Huntelerslag met klem hadden gevraagd zijn opgekropte emoties voor de wedstrijd met ons te delen, gebeurde er in de jonge tweede periode iets waar wij allemaal al bang voor waren. Gerlof belandde op de midachter en in een mum van tijd waren het twee puppy ogen die naar de kant toe zwommen “ja maar dit keer deed ik echt niks” aldus Gerlof. Het was aan het einde van de tweede periode dat overtal situatie numero twee ontstond. Voor het eerst deze wedstrijd speelden wij ons systeem 6 waarbij Ids “grote biceps” Verhoeff uitstapte, de bal ontving en hierna finaal naast schoot. Gelukkig hadden wij onze voorsprong behouden, het scorebord luidde 3-6 voorsprong.
Het was de derde periode waarin DraGor merkte dat het water dichter bij de evenaar een stuk warmer is. Iets wat in het algehele uithoudingsvermogen wel redelijk parten speelt. De kampenaren kregen hierdoor ook de kans hun achterstand recht te trekken. Het was bij DraGor onder andere Gerlof “Horny for the P’tjes” Huntelerslag die de schade probeerde te minimaliseren door een prachtig afstandsschot zoals we van hem gewend zijn. Wat wij ook van Gerlof gewend zijn zijn zoals al vele malen vermeld de P’tjes die hij maar al te graag mee naar huis neemt, maar het was in deze periode niet de tegenstander waar Gerlof zijn agressieprobleem op uitte. Het was zijn bloedeigen (minderjarige) teamgenoot die hij de huid vol schold. Omdat, ja u hoort het goed, ZIJN aanvaller een afstandsschot scoorde terwijl Gerlof duidelijk geen press speelde. U mag beslissen, maar het is wel duidelijk dat het Gerlof was die fout zat. Deltasteur kwam gevaarlijk dichtbij in deze periode, hij werd afgesloten met een nog maar kleine 7-8 voorsprong.
DraGor, als tweedeklasser, kon uiteraard niet verliezen tegen een derdeklasser. Dit zou uiterst beschamend en tevens echt heel slecht zijn. Er was dus deze periode nog wel wat werk aan de winkel. Dit part begon gelijk gunstig voor DraGor, een uitsluiting bij de tegenstander en dus een grote kans om te scoren. We besloten wederom systeem 6 te spelen. Dit keer met onze navy seal Jelmer Groen op de paal. Het systeem werd ingezet en Jelmer lag er volledig klaar voor, maar net niet goed genoeg volgens Mitchell “former national team player” van den Adel. Hij deed nog een poging en gooide al zijn techniek in de strijd maar tevergeefs. Mislukt. We hadden gelukkig weer de draad te pakken deze periode en de doelpunten vlogen de Kampenaarse keeper om de oren. Magchiel “slaaptekort want hij slaapt te kort” Groen gooide er nog een extra paracetamolletje in en jastte vanaf de tweede lijn de bal rechtsboven. De toon was gezet voor de vierde periode en de grote broer Jelmer “navy seal” Groen liet zien hoe het werkt in de tweede klasse en maakte een actie over links en scoorde een prachtig goal. “ah ja dit had al 10 keer gekund maar ik krijg die bal maar niet”. Het einde van de 4e periode was bijna aangebroken en we hadden de winst al in onze broekzak, maar na een uitsluiting zouden we nog één keer systeem 6 proberen. U zou toch denken drie keer is scheepsrecht, maar de heren van DraGor hebben deze avond dit volledig ontkracht. Het was een gewonnen wedstrijd en we waren er goed in geslaagd onze krachten te verdelen over de periodes. Alleen onze Tycho “the Vackenföller” Veenstra had nog een plotseling energie boost waarmee hij in plané naar de 2 meter zwom. Hij kreeg de bal en dacht nog een aantal secondes “ik kan ook afpassen ofzoiets”, maar er schoot hem iets te binnen wat hij in huiselijke sferen genoeg te horen krijgt “Gewoon doen!”. En dat deed hij, recht boven het hoofd van de keeper. We sloten de wedstrijd af met een 9-12 overwinning.
Doelpunten verzorgd door:
Johan de Haan (4),Mitchell van den Adel (3), Gerlof Huntelerslag (2), Magchiel Groen (1), Jelmer Groen (1), Tycho Veenstra (1)
Volgende week spelen de heren thuis tegen de Robben in de Welle. Wanneer, geen idee, in elk geval ergens op de avond…