Technisch gezien niet gewonnen, maar eigenlijk wel.

Technisch gezien niet gewonnen, maar eigenlijk wel.

De wedstrijd begon met de voorbespreking verzorgd door Hylke “1 op 5” Bakker. Mitchell “ooit in Oranje gespeeld” van den Adel vond de ruimte maar leeg aanvoelen. Dit kwam natuurlijk doordat de pupillen van de week nog niet aanwezig waren. Henk Oege en Sietse Age, of Sietse Oege en Henk Age, uhhh nouja in ieder geval HO en SA waren van de partij, Mitchell “ooit in Oranje gespeeld” van den Adel was weer in zijn nopjes en de wedstrijd kon beginnen.

Om nog even terug te komen op Mitchell “ooit in Oranje gespeeld” van den Adel die in zijn nopjes was, dit was al snel afgelopen toen hij ongeveer direct na het op zwemmen eruit werd gestuurd. Gelukkig werd de bal onderschept voordat er gescoord kon worden. Toen DraGor hierna volop in de tegenaanval ging werd er systeem 4 gespeeld. Dean “Lord buffel” Damstra kwam op midvoor terecht en er kwam een bal vanaf de hand van Gerlof “Gerriee” Huntelerslag. Door de zwaar illegale hars van Dean “Lord buffel” Damstra had hij pure balcontrole en kon hij zo de bal in de kruising prikken. Dean “Lord Buffel” Damstra heeft waarschijnlijk net iets te lang handjes vastgehouden met de midvoor van Vriezenveen waardoor deze ook goede balcontrole kreeg, want anders zou ik niet weten hoe die bal hierna bij ons in het goal vloog. Aan de kant van de tegenpartij werd een overtreding gemaakt met een man-meer als gevolg, maar jammer genoeg had niet iedereen pure balcontrole en kwam deze bal in de handen van Vriezenveen terecht. Om het ons voor eens en voor altijd af te leren strafte zij ons ook nog met een counter tegen die het goal in ging. Niet lang hierna kreeg Vriezenveen een penalty aangenaaid die Magchiel “nu echt bijna heitie” Groen heerlijk van hoog naar laag in het goal schoot. DraGor ging de tweede periode met een gelijkstand van 2-2 in.

Ik spoil deze periode gelijk maar even. De tweede periode is op papier de meest saaie periode van de wedstrijd. Er zijn maar twee doelpunten gevallen en niet eens aan DraGoriaanse kant. Het eerste goal werd wederom gemaakt door de midvoor van Vriezenveen, misschien moet hier een sterkere midachter bij gaan liggen dan Dean “Lord buffel” Damstra? Er werden een aantal reeds bedachte systemen zoals de mix en de 8 gespeeld, maar deze werden allen steeds op micrometers na gemist. De midvoor van Vriezenveen had zijn ogen alweer gericht op positie 6 en DraGor moest snel rekenwerk verrichten om de nieuwe mid achter uit te kiezen, en och wat is hier een rekenfout gemaakt. ‘T lytse bûkemantsje Ids “Postma” Verhoeff zwom achter de midvoor en kon voordat hij afgeslacht werd nog snel om hulp roepen, maar jammer genoeg te laat. Mission failed, better luck next time. De tweede periode werd afgesloten met 2-4.

De derde periode begon met een nieuw baanrecord op de 12,5 meter sprint door Ids “Postma” Verhoeff, maar verder begon deze periode matig. We kregen drie doelpunten om de oren en er werd weer een man-meer verspeeld. Na nog een lekker puntje van Magchiel “nu echt bijna heitie” Groen begon bij DraGor toch echt de ergernis wel op te lopen nadat wij twee penalty’s tegen kregen waarvan een toch echt onterecht, ik zal het u uitleggen. Johan “Bang Bang” de Haan lag naast zijn verdediger te verdedigen en volgde in onze ogen netjes de regels, maar de scheidsrechter zag op mysterieuze wijze dat de aanvaller bij zijn keel werd gegrepen en zo veroorzaakte Johan “Bang Bang” de Haan een penalty. Dit maakte vrij weinig uit aangezien Tim “albatros” Hoitinga de bal zo onder de kruising weghaalde. Nadat Johan “Bang Bang” de Haan klaar was met het wurgen van de tegenstander kreeg hij het balletje terug van Tim “albatros” Hoitinga en schoot een goede taterbal via links het goal in. Hij maakte de 4-7.

Mitchell “ooit in Oranje gespeeld” van den Adel gaf het startsignaal in de laatste periode door op midvoor een backhandje in de hoek ver buiten het bereik van de keeper te schieten. Sommige van ons konden toch een heel klein beetje winst proeven en ook Gerlof “Gerriee” Huntelerslag ging hier erg lekker op. Hij zwom een counter door middel van een aantal illegale onder-water-druk-methodes. Vanaf positie 4 zag hij precies een balbreedte openliggend goal waar hij met Mach 2 een bal op af gooide. De bal raakte de paal en schoot er aan de andere kant van het goal in. Jammer genoeg schoten zij er ook nog een bal in waardoor deze zoete winst smaak verdween, maar er was nog kans. Er was wat zogenaamde “herres” en Vriezenveen vroeg een time-out aan. Dit was ontzettend gezellig en DraGor vroeg ook een time-out aan, echter had dit wel een betere reden; namelijk Jelmer “Chelie” Groen klaarstomen om te shinen. En zo gezegd zo gedaan. Jelmer “Chelie” Groen ging lekker op rechts liggen om daar een balletje te ontvangen die snoeihard boven het hoofd van de keeper werd geragd. Dit was een mooie afsluiter van onze semi verloren pot.

Doelpunten gemaakt door;

Magchiel “nu echt bijna heitie” Groen 2x, Mitchell “ooit in Oranje gespeeld” 1x, Johan “Bang Bang” de Haan 1x, Dean “Lord buffel” Damstra 1x, Jelmer “Chelie” Groen 1x en Gerlof “Gerriee” Huntelerslag 1x

Aankomende vrijdag speelt DraGor tegen de Dolfijn uit Amsterdam om 20:30 uur.

^IV