DraGor Heren 1 doet zichzelf te kort en verliest uiteindelijk geflatteerd.

Op een, jawel, vrijdagavond, mocht Heren 1 zijn kunsten laten zien, ditmaal tegen De Dolfijn uit Amsterdam. Na vorige week al een prima maandagavondwedstrijd tegen SGHA te hebben laten zien, waren de heren benieuwd of ze ook op een vrijdagavond hun stijgende lijn konden doortrekken. Aan coach Hylke “took an arrow to the knee” Bakker lag het in ieder geval niet, want hij verwachtte een dolfijne wedstrijd … (u kunt zich vast de hilariteit tijdens de bespreking voorstellen).

Afijn, voor bijna iedereen aan DraGor-zijde was deze wedstrijd ook het weerzien met oudgediende Eelke “the Hulk” van Broekhoven. Eelke, die de luiers van menig Heren 1 speler nog verschoond heeft, mocht helaas niet onder de lat starten. De Amsterdammers hadden namelijk hun eigen bonenstaak meegenomen, die volledig zonder hulpmiddelen (in tegenstelling tot Tim hè?) zijn kin op de bovenkant van de lat kon leggen. Eelke “the Hulk” van Broekhoven mocht toch eventjes een paar minuten meespelen en nam uiteindelijk in de vierde periode plaats onder de lat bij de Amsterdammers.

Voordat het zover was, was de wedstrijd redelijk in evenwicht ondanks het verschil op de ranglijst (waarbij de Friese heren uiteraard hoger staan, als je van onderen kijkt). In de eerste periode was het vooral aftasten voor beide ploegen en, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, zat de DraGoriaanse verdediging goed dicht. Aanvallend mistten de heren wat scherpte, wat ook aan die kant voor weinig doelpunten zorgde. Mitchell “kastanjebruin” van den Adel heeft het in z’n hoofd gehaald om in hetzelfde jaar een huis te kopen en te trouwen, dus hij klust af en toe wat bij om wat extra geld te verdienen. Zo wist hij tijdens deze periode 50 cent te verdienen door zijn tegenstander mee te nemen in de draaimolen, het doelpunt dat daaruit volgde was mooi meegenomen (aldus de Friese aanvoerder). Een mooie weerspiegeling van het evenwicht in de eerste periode was de tussenstand van slechts 1-1.

In het begin van de tweede periode versierde Sasker “guppie” van Schuppen een 5-meter na vanaf zijn eigen (!) 5-meter met de bal aan de haal te gaan. Ik weet niet of u ooit in het zwembad in Drachten bent geweest, maar de afstand tussen onze 5-meter en hun 5-meter is dus even lang als de afstand tussen hun 5-meter en onze 5-meter (hoe is het mogelijk gek?). Al was de scheidsrechter het niet helemaal eens met deze afmetingen. Uiteindelijk liet Mitchell “kastanjebruin” van den Adel deze kans niet onbenut en zo wisten de Friezen zelfs op voorsprong te komen. Helaas leek het daar even te stoppen voor onze DraGoriaanse helden. Door wat slordigheden en 5-meters tegen, kon zelfs uitblinker Tim “Timmeh” Hoitinga niet voorkomen dat de Amsterdammers uitliepen naar een 2-7 voorsprong.

In de derde periode wisten de Friezen zich echter goed te herpakken. Johan “bang bang” de Haan wist met zijn signature katapult schot de keeper in de lange hoek te verschalken en ook Mitchell “kastanjebruin” van den Adel pakte met een backhandje nog een doelpunt mee. Verdedigend wisten de Friese heren weer wat meer de rust te herpakken en boden goed weerstand tegen de ervaren Amsterdammers. Tim “Timmeh” Hoitinga wist zelf een 5-meter te stoppen. In de aanval konden de Drachtster rekenen op hun geheime wapen Casper “toupet” Reijneker. Kent u hem nog? Van het fenomenale wedstrijdverslag van een oefenwedstrijd tegen ESTA? Nou, diezelfde jongeman versterkte de herenselectie afgelopen vrijdag. Met nog een keurig man-meer doelpuntje van Sasker “guppie” van Schuppen waren de DraGoriaanse helden aan het einde van de derde periode inmiddels teruggekomen tot 5-7.

De vierde periode was eentje om snel te vergeten, zeker de eerste paar minuten. Binnen deze minuten leidde een paar slordigheidjes in de aanval tot een aantal snelle contra’s van de Amsterdammers. Zij wisten hiermee al snel op een 5-10 voorsprong te komen, waarna het Friese verzet gebroken was. Voor onze helden daarom de kans om, zonder druk, hun oude leermeester (Eelke) te laten zien wat ze sinds zijn vertrek allemaal geleerd hebben. Magchiel “McChill” Groen wist een 5-meter onder de armen van de ex-DraGoriaan door te schieten, en Dean “waterbuffel” Damstra bleef lang koel bij een man-meer en bleef net zolang dreigen totdat Eelke ging controleren of de tegeltjes op de bodem van het zwembad nog steeds hetzelfde waren. In de slotseconden van de wedstrijd wist ook Johan “bang bang” de Haan zijn oud teamgenoot nog te passeren. Dit deed hij na een heus zwemfestijn in de aanval, met maar liefst drie – uiteraard volledig coördineerde– inzwemacties, Hylke “took an arrow to the knee” Bakker ging hier wel een beetje van glunderen. Uiteindelijk was dit niet genoeg om dichterbij de Amsterdammers te komen, omdat zij een aantal keer gebruik wisten te maken van gaten in de Friese verdediging. De eindstand: 8-14.

Het kan overigens zijn dat de volgorde van doelpuntenmakers niet waarheidsgetrouw is. De tablet is namelijk meerdere keren gereanimeerd tijdens de wedstrijd. Afijn, de doelpuntenmakers kloppen wel: Mitchell “kastanjebruin” van den Adel (3x), Johan “bang bang” de Haan (2x), Magchiel “McChill” Groen, Dean “waterbuffel” Damstra, Sasker “guppie” van Schuppen.

Volgende week zaterdag (29 februari) wacht onze Friese helden een uitwedstrijd in Arnhem om 19.00u.