Heren 1 neemt als enige punten mee uit Leeuwarden..

Leeuwarden 19-03-2022.
Vandaag stond er voor de heren teams en Dames 1 een dagje Leeuwarden uit op de planning. Met extra versterkingen uit het 2e door wat afwezigen begonnen de heren sterk aan de wedstrijd en lieten zien waarom zij in de 2e klasse thuis horen.
De thuisploeg was verrast door het geweld van DraGor en werd de eerste periode afgesloten in het voordeel van DraGor met 4-0.
De tweede periode kwam Orca weer wat terug in de wedstrijd met twee doelpunten van Niek Wassenaar. na een Time-Out van coach Hylke (Hummer) Bakker en een doelpunt van Johan (bangbang) de Haan werde de tweede periode afgesloten in het voordeel van de Uitploeg (2-5)
De derde periode kon de thuisploeg weer op de gelijke hoogte komen maar kon dit niet vasthouden, de sterk spelende aanvoerder van de uitploeg Mitchell “doctor” van den Andel liet zien waar hij goed in is en na 2 doelpunten vrij snel achterelkaar keerde het tij voor de drachtsters en konden ze rustig uitbreken (6-10).
De laatste periode kon de thuisploeg er niet meer aan te pas komen en na praten tegen de scheids werd Frank Pol er met een UMV uitgestuurd.
Toen was het gebeurd voor de thuisploeg en konden de drachtsters de winst veilig stellen met een verdiende score van 9-14. Deze punten zijn heel waardevol wil DraGor nog handhaven in deze klasse. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de koploper HZC De Robben H1 uit Hilversum op het programma.
Doelpuntenmakers; Mitchell van den Adel 6x, Johan de Haan 5x Magchiel Groen, Jelmer Groen en Ids Verhoeff allen 1x .