Genoten en Geleerd.

Zaterdag 19 oktober zou een dag worden gelijk aan het verhaal van David en Goliath. Dit maal zou dit verhaal zich afspelen in de Welle in Drachten, waar de thuisploeg in de rol van David, zich moest gaan weren tegen de Hilversumse Goliath de Robben. De Robben heeft een onberispelijke staat van verdienste in deze competitie. Coach Hylke “8-cilinder” Bakker wilde dit dan ook benadrukken voor de wedstrijd. Bij een wedstrijd als deze is het doel niet om te winnen. Groot onder aan de 45 pagina’s wedstrijdvoorbereiding stond dan ook GENIET & LEER. Zo geschiedde.

Als laatste wedstrijd van de avond klonk het startsignaal om 2000 uur. Verassend genoeg wisten de Drachtsters zich kranig te weren. Zo opende Magchiel “heitie” Groen de score en volgde Ids “Postma” Verhoef een minuut later. Geschrokken van de driftige start pareerde de Robben direct met welgeteld vier doelpunten in twee minuten. Vier tegen twee was echter niet een mooie stand voor het einde van de eerste periode, sprak Magchiel “heitie” Groen waarna hij er nog een bal in legde.

De tweede periode bleek toch wat minder gelijk op dan de eerste en de Robben was menig maal beduidend sneller dan de thuisploeg. Meerdere counters zorgden als snel voor een stand van 3-7. Snel na het scoren van de 3-7 vloog er een kastanjebruine schim door het water. Welke in de vorm van Mitchell “Mitsjell” van den Adel met een doelpunt voor de thuisploeg de weg naar de aansluiting wilde openen. De Robbenezen waren hier niet van gediend en verlengde de score met 4-9. Weer trachtte de kastanjebruine aanvoerder dichterbij te komen en passeerde de Hilversumse keeper. Maar het mocht niet baten, want met wederom een counter eindigde de stand van de tweede periode met 5-10.

In de derde periode stampte de Hilversummers rustig door en liepen ze al snel uit naar 5-13. Een ruime voorsprong op de thuisploeg. Echter begon het binnen de thuisploeg  wat te donderen en steeg de spanning. Dit alles op een positieve manier want met een hernieuwde energie gaf Sasker “Sasquatch” van Schuppen het voorbeeld en scoorde in een man meer in de korte hoek van de Hilversumse keepert. Johan “Bang Bang” de Haan volgde en wist op prachtige assist van Jelmer “Chelmeur” Groen de keeper te passeren. Ids “Postma” Verhoeff kon het niet laten om ook nog een poging te wagen en wist dan ook nogmaals te scoren, de tweede al in deze wedstrijd. Johan “Bang Bang” de Haan was niet echt bang te noemen en sloot de score in de derde periode van de thuisploeg af. 9-15.

In de laatste periode werd duidelijk waar het gerommel de periode van tevoren vandaan was gekomen. In deze periode won DraGor van de Robben met 6-4. Volgens Nils “avenger” de Boer, lag Thor in het water en zorgde dit voor een doorzettingsvermogen binnen het team dat zelfs in tijdens de grootste achterstand en zwaarste tegenstand wonderen mogelijk maakt. We hebben dit al een aantal keren bij de Drachtster heren mogen aanschouwen en ook nu lieten de heren het hoofd niet hangen, maar gingen ze door tot het bittere einde. Met puik teamwerk en een vijftal zeer mooie acties kon de thuisploeg tot vier seconden voor het eindsignaal de stand naar 14-19 werken. Met een time-out en een keeper die meespeelde op de aanvalshelft wist uiteindelijk Dean “Thor (aldus kleine Nils)” Damstra met een backhand de eindstand in de zoemer te beslechten op 15-19.

Verloren? Ja. Genoten? Ohjazeker! Geleerd? Uiteraard. Uiteindelijk heeft DraGor zich toch kranig geweerd tegen de titaan uit Hilversum en getoond dat het team beschikt over doorzettingsvermogen. Volgende week mogen ze dit doorzetten en aantreden om 1730 uur tegen VZ&PC in Vriezenveen.

Doelpunten gemaakt door: Johan “Bang Bang” de Haan (4x), Magchiel “Heitie” Groen (3x), Mitchell “Mitsjell” van den Adel (3x), Dean “Thor” Damstra (2x), Ids “Postma” Verhoeff (2x) en Sasker “Saquatch” van Schuppen (1x).

^DD