DraGor puntloos terug vanuit het verre Oosten.

De DraGoriaanse heren mochten zaterdag 12 oktober op reis naar Hengelo voor de derde wedstrijd van seizoen. De laat geplande wedstrijd (21.00) liep ook nog eens ruim een halfuur uit, hetgeen de heren wat extra tijd gaf om bij te komen van de jetlag en zich goed voor te bereiden. TurboTrucker Hylke Bakker kon zijn aantekeningen over het smalle bad verscheuren, er werd gespeeld in een nieuwbouwcomplex waarvan het belangrijkste element (de kantine) nog in aanbouw was. Een geïmproviseerde doch uitstekend gestructureerde spreekbeurt van onze coach volgde, met als uitsmijter dat we toch ook vooral moesten gaan genieten van deze wedstrijd. En hebben we genoten? Oh jazeker, beste lezer!

Om de spanning er wat in te houden zal de schrijver beginnen met de 3e periode, om later nog zo uitvoerig als nodig op de eerste helft terug te komen.

De periode startte met een ware panieksprint van onze kastanjebruine ‘Chestnut Brown’ leider Mitchell die de bal bij het opzwemmen wist te veroveren. Een spetterende aanval volgde waardoor de Achterhoekers aan de noodrem moesten trekken, met een strafworp als gevolg. Deze werd koelbloeding benut door topschutter McChill Groen, ondanks blessures aan knie, schouder (en/of hoofd?). Al vlot volgden doelpunten van Bang Bang de Haan vanuit een break, Sasquach van Schuppen vanuit een manmeer, en van Waterbuffel Damstra en Chestnut Brown van den Adel vanaf de midvoor positie. De Twentenaren wisten in deze periode 4x te scoren. Een doelpunt kwam na een U20 van de mopperende Chely Groen die al zwemmend naar de hoek wist te melden dat hij maar zou stoppen met waterpolo als het zo moet. Vrees niet beste lezer, deze roodharige mopperkont zal ons nog lang blijven verblijden met zijn droge humor en vlammende no-look schot. De periode werd trouwens afgesloten met een 4-5 voorsprong voor de DraGorianen.

De vierde periode zou een zwemwedstrijd worden waarin nog 5x werd gescoord. Beide doelpunten aan DraGoriaanse kant kwamen van Chestnut Brown van den Adel, maar de precieze toedracht ben ik vergeten. Ik had het denk ik te druk met het tegenhouden van Hangry Waterbuffel Damstra die al naar de KFC wilde (die zou om 23.00 sluiten en werd dus ook niet bereikt). Wat ik nog wel meekreeg is hoe een Twentenaar vakkundig een strafworp om zeep hielp door de bal uit zijn handen te laten vallen. Er werd vanaf de tribune gefluisterd dat keeper Timmie Topless (heeft ie nou wel of niet een dak op zijn huis?) Hoitinga hem vanaf de doellijn op de 5-meter lijn aantikte met een niet nader te benoemen lichaamsdeel. Door onze keeper werd dit bevestigd noch ontkent, waardoor dit voorlopig een mysterie zal blijven. Hoe dan ook, de periode werd afgesloten met een 3-2 stand.

Oja, de eerste en tweede periode werden de Drachtsters op een 11-2 achterstand gezet, waardoor de eindstand op 18-9 kwam. Om dit verhaal niet te lang te maken had de schrijver echter besloten zich willekeurig te richten op de derde en vierde periode.

Doelpunten waren er van Mitchell ‘Chestnut Brown’ van den Adel 3x, Magchiel ‘McChill’ Groen 3x, Johan ‘Bang Bang’ de Haan, Sasker ‘Sasquatch’ van Schuppen en Dean ‘Waterbuffel’ Damstra

^JH