Een doorn in het oog van DraGor.

Dit weekend mochten de DraGoriaanse heren op reis naar Arnhem om opnieuw te proberen wat puntjes te sprokkelen voor lijfsbehoud in de 2e klasse. In een van de auto’s genoten drie heren dusdanig van de Duitse ápres-ski muziek dat de afslag Arnhem gemist werd en even bij de Duitse grens gekeken werd. Hun aankomst een kwartiertje te laat bleek geen ramp, gezien de laaaanggge dameswedstrijd die nog vooraf gepland stond en flink uitliep.

TurboTrucker en Topcoach Hylke ‘Hummer’ Bakker had inmiddels een busparkeerplek weten te vinden en voegde zich bij de heren voor zijn voorbespreking. Iets met veel bewegen in de aanval en de verdediging goed dicht was het devies. Wie had toch kunnen voorzien wat de uren hierna allemaal zou gebeuren..

Uiteindelijk kwam rond middennacht dan toch het moment waarvan velen dachten dat het niet meer zou komen, de start van de wedstrijd. De DraGoriaanse heren gingen voortvarend van start. Na de bal te hebben veroverd bij het opzwemmen snelde de jolige ‘Bang Bang’ Johan door naar de midvoor positie om daar na 14 seconden speeltijd het eerste doelpunt te noteren. Daarna was het blijkbaar alweer hoog tijd om even flink in de chillmodus te gaan, want binnen no-time wisten de Arnhemmers vervolgens 4x te scoren. Zoals een goed aanvoerder betaamd nam onze kastanjebruine doctorandus ‘Old Carl’ Mitchell de heren op sleeptouw om het tij te keren. Old Carl is overigens van de film Up uit 2009. Vergelijkt u de heren maar eens, de gelijkenis is onwaarschijnlijk. Maar goed, ik wilde dus zeggen dat onze Old Carl de bal snoeihard binnenschoot vanuit de 2e lijn in de manmeer om de aansluiting te vinden, 4-2. De (nog) enige vader in ons team Gerlof ‘Gerry with Love’ toonde vervolgens zijn volwassenheid en benutte de volgende manmeer met lekkere tater in de kruising. In de laatste minuten van het eerste part bleek daarna Bang Bang Johan weer wakker te zijn geworden en wist met nog 2 midvoor doelpunten de periodestand op een 4-5 voorsprong te zetten.

De rust tussen de perioden bleek de Arnhemmers goed te doen. In de 2e periode kwamen ze verwoestend uit de startblokken om hun achterstand snel om te buigen in een 8-5 voorsprong. De immer kalme ‘McChill’ Magchiel Groen was hier klaar mee, en mompelde ook rustig iets van ‘ik ha myn nocht’ toen hij de bal verwoestend hard vanaf de middellijn in de Arnhemse kruising deponeerde. Het leek een eenzame DraGoriaanse treffer in deze periode, ware het niet dat Gerry With Love zijn actie van de eerste periode wist te herhalen om opnieuw vanuit een manmeer de kruising te vinden. Periodestand 12-7.

Vol goede moed werd gestart aan de 3e periode waarin de onze pijlsnelle linkshander ‘Captain One-Eye’ Coen de bal bij het opzwemmen wist te veroveren. Middels een vervelende frontale botsing kreeg onze Coenyo echter kort hierna een Arnhemse wijsvinger in zijn oog geplant. Zijn wedstrijd zou vervroegd eindigen met een ritje naar de dokterswacht, in gezelschap zijn nieuwe Arnhemse bebaarde vriend (onze dank voor zijn goede zorgen). Onze Coenyo zag hier niet de direct de noodzaak toe (ik kan al bijna weer wat zien dus niks aan de hand) maar onze nieuwe bebaarde vriend constateerde een verschuiving van zijn Iris (Nee nee rustig Amarens, dat is een onderdeel van zijn oog!) en wilde geen risico nemen. De vingerplantende Arnhemmer was een klein beetje aangeslagen en liet ons verschrikt zien tot hoever zijn vinger in het oog was verdwenen (nog net niet tot de elleboog, maar schrikbarend ver kan ik u vertellen). We adviseerden hem met klem dit soort praktijken te bewaren tot later op de avond als hij weer thuis is.

Na enige vertraging vervolgde de 3e periode. Balbezit was gek genoeg bij de spelhervatting voor de Arnhemmers (om een vrije bal mee te krijgen had het oog en blijkbaar wel minimaal uit moeten liggen), maar de Arnhemse heren toonden zich sportief en gaven de bal direct aan de DraGorianen. Gerry with Love bleek in de aanval hierna opnieuw alert en wist een gigantische misser van zijn teamgenoot goed te maken door de bal nog binnen te prikken in de rebound. En dan, opnieuw een opmerkelijke situatie. In balbezit van DraGor besluit de scheidsrechter onze worstelende ‘waterbuffel’ Dean alsmede zijn directe tegenstander een U20 te geven. Tot ieders verbazing geeft hij echter ook voor de zekerheid Old Carl een U20, want die lag tenslotte in de buurt, ofzo. Of zijn hoofd stond hem niet aan? Wie zal het zeggen. Desalniettemin, een aanval van DraGor met een man minder volgt. Sniper Chely gooit treffend zijn bekende ‘‘ik heb veel meegemaakt bij de commando’s, maar dit?!’’ er in. Old Carl en onze waterbuffel kregen hiermee overigens beide hun 3e uitsluiting en mochten dus lekker op de bank blijven zitten. Aangezien Captain One-Eye onderweg was met zijn Iris naar de dokterswacht zou er niet meer gewisseld kunnen worden. Met alles wat er gebeurde deze periode, bleef het doelpunt van Gerry with Love de enige verandering op het scorebord van deze periode waardoor de periode stand op 12-8 kwam.

In de 4e periode volgden een serietje strafworpen voor de Arnhemmers, die onze klussende koekenbakker Tim moeiteloos wist te stoppen. Eenmaal middels psychologische druk (bal ver naast) en andermaal met een fysieke redding. Coach en HobbyTrucker Hylke mocht bij een van de strafworpen ook alvast het zwembad verlaten na een opmerking richting de scheidsrechter. Zijn ogenschijnlijk onschadelijke woorden ‘je fluit alleen voor wit!’ werden wellicht door de scheids anders geïnterpreteerd (je fluit als een nicht? Je fluit met je ogen dicht?). Hoe dan ook, het was blijkbaar voldoende voor een rode kaart waardoor de heren niet alleen zonder aanvoerder en zonder wissels, maar ook zonder coach de wedstrijd mochten afronden. In het kader van ‘zo maak je nog eens wat mee’ zagen de heren er noodgedwongen maar de lol van in en de wedstrijd werd strijdend afgemaakt. Rouwdouwer Bang Bang Johan wist nog 2x het net te vinden, waarna de Arnhemmers het laatste doelpunt noteerden en de stand op 13-10 brachten.

Een bewogen potje dus, beste lezer. Ik heb getracht het verslag kort en bondig te houden want dat doe ik graag, maar in dit geval was dit schier onmogelijk. Ik hoop dat u heeft genoten en dat er nog vele bewogen potjes en verslagen zullen volgen, uiteraard dan wel eindigend in winst voor DraGor.

Doelpunten deze wedstrijd kwamen van Johan ‘Bang Bang’ de Haan 5x, Gerlof ‘Gerry with Love’ Huntelerslag 3x, Mitchell ‘Old Carl’ van den Adel 1x en Magchiel ‘McChill’ Groen 1x. Volgende week 7 maart wordt wederom uit gespeeld, ditmaal in Amsterdam tegen De Dolfijn H1 om 20:10

^JMdH