DraGor versus Utrecht .

Zaterdag 2 oktober stond zwemvereniging Utrecht op het programma. Na een rit van anderhalf uur inclusief een heerlijk emmertje koffie kwamen wij aan in het vooroorlogse zwembad de Kwakel. Na twintig minuten damespolo te hebben gekeken konden wij ook het bad betreden. Verwarming van het water was in deze toko blijkbaar ook overbodige luxe, gelukkig traint DraGor ook in Gorredijk dus tegen een beetje kou zijn ze wel opgewassen. Maar goed, de wedstrijd kon beginnen.
Na de bal te hebben veroverd ging de bal al razendsnel naar Johan “Bang Bang” de Haan en binnen een minuut zat de bal al in het goal van Utrecht. Nog enigszins verbijsterd zat Utrecht te kijken waarop Mitchell “Former national team player” van den Adel deze kans zag om een, voor de keeper uiterst beschamende, boogbal in de verre hoek te gooien. Na deze acties werd ook Utrecht wakker waarna ze met dezelfde zwemactie twee keer langs onze Bjorn “karperboy” de Vries schoten. Vervolgens werd een penalty mooi benut door Magchiel “dadddyyyyy” Groen, jammer genoeg was dit niet het einde van de periode. Er vielen nog twee doelpunten aan de verkeerde kant. We sloten de eerste periode af met een 4-3 achterstand.
In de tweede periode liep Utrecht steeds verder op ons uit. Utrecht schoot er 5 in op steeds redelijk dezelfde manier. Het lukte ons om twee afstandsschoten te maken, maar dit was uiteraard niet genoeg tegenover de 5 van Utrecht. Gelukkig lag dit aan een simpel stukje verdedigen en kon dit gemakkelijk door onze coach worden aangestipt en konden zulke goals de derde periode niet meer vallen. Dat was het plan tenminste, echter kon DraGor tijdens de pauze niets maar dan ook niets van de coach verstaan. Utrecht had namelijk een arsenaal aan fans op de tribune die al een aantal meters bier achter de kiezen hadden. Het enige wat de heren van DraGor in deze pauze meekregen was WHO LET THE DOGS OUT? U! U! U! U! U! We sloten de tweede periode af met een 9-5 achterstand.
In de derde periode bleef de rechterkant van het scorebord nogal hetzelfde, het getalletje “5” die bij “gasten” stond is daar de hele periode blijven staan. Het getalletje “9” bij “thuis” veranderde op de een of andere vage manier wel gewoon in een “12”. Deze periode hebben wij veel moeite gedaan om drie man-meers te krijgen, maar deze bleven allen onbenut. De vakkenvuller van ons team, Tycho “the vackenfuller” Veenstra, deed op verzoek van de tegenpartij nog wel een goede poging, maar dit mocht ook niet baten. Wellicht als hij meer op training komt in plaats van bijklussen in de Jumbo.
Dean “Bubalus” Damstra was het zat en seinde vanaf de midvoor Jelmer “navy seal” Groen, de bal kwam in het harshandje van de Bubalus en deze maakt een backhand goal. Voor het eerst in de afgelopen 2 periodes was de tribune weer stil, wat een prachtgoal. Er viel een uitsluiting bij de tegenstanders waarop Gerlof “Gher-loaf” Huntelerslag erg strategisch Hylke “5.7 liter” Bakker overtuigt om een timeout aan te vragen. De coach maakt met gebarentaal duidelijk dat we systeem 6 gaan spelen, dit systeem wordt mooi zoals het hoort gespeeld, maar jammergenoeg op de keeper afgerond. Mitchell “former national team player” van den Adel maakt deze periode twee prachtige goals, maar deze goals maken zijn enorme blunder uiteraard niet goed. Een 100% kans wordt vol-le-dig overgeschoten, hier dekt hij zich na de wedstrijd ook voor in; “gladde handjes” dat vond de rest van het team ook wel geloofwaardig na al die handcrème. Eindstand vierde periode 14-9 in het nadeel van DraGor.
Na de wedstrijd trachtte de heren lekker uitgebreid te dineren bij de welbekende Macdonalds, maar ook dit ging niet volgens plan. De fastfoodketen was vroegtijdig dicht gegaan, slechte keus, want alleen met de bestelling van Ids “the sexy beast” Verhoeff hadden ze hun omzet kunnen verdubbelen.
Volgende week spelen we thuis om 2100 uur tegen de Mors H1
Doelpuntmakers;
Mitchell van den Adel 3x, Magchiel Groen 3x, Johan de Haan, Gerlof Huntelerslag en Dean Damstra allen 1x