DraGor Heren 2 ervaren overtuigende zege in thuisbasis .

Zaterdag 2 oktober was het voor het tweede tijd om aan te treden in de thuisbasis. Na de winst van vorige week stond er maar één item op de agenda, winnen. Onder leiding van Pieter “Gewoon doen” Veenstra werd de teambespreking geleid. De tegenstanders hadden boze blikken en een intimiderend fysiek, maar beste lezer, schijn kan bedriegen. De wedstrijd beloofde interessant te worden.
Na een uitgebreide warming-up waren de heren klaar om Dokkum terug naar huis te sturen. De periode werd ingeluid door de scheids, echter lag sprinter Bailey “Mathieu” den Hollander nog niet klaar en werd verrast door het fluitje, maar wist het goed te maken door een break goed af ronden waardoor het hek van de dam was. Nog geen 30 seconden later wist ook aanvoerder Sietse “Het kanon” Dijkstra de gebruikelijke korte hoek te vinden. Na een ongelukkige fout werd er een doelpunt verzilverd door de tegenstanders. Dit kon niet de bedoeling zijn dacht de aanvoerder, waarna hij zijn hattrick volmaakte en gelijk het bad uitstapte. Ook debutant (voor ons) Foppe “Das Hanski” de Haan wist zijn eerste goal van het seizoen te bekrachtigen. Eindstand eerste periode: 5-1.
In de tweede periode trotseerden de mannen de sprint, waarna Wouter “Laat je ID zien voor de wedstrijd omdat je geen profielfoto in de knzb app hebt” Woldman na een kundige actie op de midvoor de keeper wist te passeren. Ook Hermen ‘’Baco’’ Bekkers wist zoals gebruikelijk een puntje mee te pikken. Na een paar vervolgde goals, grotendeels uit hande van DraGor werd de periode beëindigd met een grote voorsprong. Eindstand tweede periode: 11-3.
De derde periode ging iets minder vlot dan de voorgaande. Na mooie assists van onder andere Casper “El Chapo” Reijneker en Hylke “Koning P” de Haan wisten er deze periode nog drie ballen het net te vinden. Koning P en El Chapo hebben zich uitstekend gedragen door geen enkele uitsluiting te veroorzaken deze wedstrijd. Door harde pressing en overall vaste verdediging van onder andere keeper Jens ‘’Goliath’’ Berendsen en Marcel ‘’Maurice’’ Nieuwenhuis wist deze periode het verlies beperkt te worden tot maar twee tegendoelpunten. Eindstand derde periode: 14-5.
Na de laatste coaching sessie van speler coach “Gewoon doen” voorafgaand aan de vierde periode, waren enkele heren mentaal ergens anders, wellicht het vernieuwde clubhuis? Het schijnt dat je daar uitstekend je winst kunt vieren, afijn. Nadat de bal ons net had gevonden was iedereen weer wakker geschud. Foppe ‘’Das Hanski’’ de Haan besloot te scoren in plaats van te mopperen, wat vrij bijzonder is omdat we een combinatie van die twee wel gewend zijn maar deze vertoning heeft nog niet eerder plaatsgevonden. Door een tweetal wel gearticuleerde lange afstandsschoten van Hermen “Baco” Bekkers is de wedstrijd geconcludeerd met een voldaan gevoel.
Eindstand vierde periode: 17-6.
In deze wedstrijd hebben de heren wederom bewezen dat ze recht van spelen hebben in deze klasse. Er wordt een korte winterslaap van 4 weken ingelast waardoor de volgende wedstrijd plaats zal vinden op 30 oktober in Assen tegen Aqua Heren 1, aanvang 20:10.
Doelpunten: Foppe de Haan (5x), Sietse Dijkstra (4x), Bailey den Hollander (4x), Hermen Bekkers (3x) en Wouter Woldman.