DraGor verliest van fysiek VZ&PC..

Zaterdag 25 september stond voor heren 1 van DraGor alweer de derde bekerwedstrijd op het programma. Eerder werd gespeeld tegen een 3e klasser en een 1e klasser, maar zaterdag mochten de heren aantreden tegen competitiegenoot VZ&PC uit de 2e klasse. Vorig jaar werd er in de competitie van dit team gewonnen, dus het beloofde een interessante pot te worden. Na een serieuze voorbespreking met coach Hylke Bakker en een goede warming-up begonnen de heren aan de wedstrijd.
Al snel in de eerste periode wist DraGor op voorsprong te komen. Een man-meer situatie werd netjes uitgespeeld en vanaf de tweede paal kon Dean Damstra de bal binnen tikken. Na een uitsluiting van praatgrage aanvoerder Mitchell van den Adel ontstond een heus flipperkastspelletje. Na een hard schot op de paal, een schot op onze keeper, en opnieuw een schot op de paal, was het gevaar voor DraGor geweken. VZ&PC kwam later toch op voorsprong door een 5-meter te benutten en door een snelle backhand goal. Er volgden aanvallen aan beide kanten maar het net werd niet gevonden. Met nog 8 seconden te spelen scoorde VZ&PC de 1-3. DraGor besloot deze 8 seconden nog vol in de aanval te gaan. Dit resulteerde in een 300% kans voor Gerlof Huntelerslag, die helemaal vrij voor de goal de bal ontving, maar de bal vervolgens snoeihard over, en richting de kleedkamers schoot…
In de tweede periode vergrootte VZ&PC de voorspong met 1-4. Mitchell van den Adel wist het verschil te beperken door de 2-4 binnen te schieten. Daarna gingen de aanvallen over en weer. Als revanche voor zijn enorme misser, besloot Gerlof Huntelerslag eigenhandig de bal van de tegenstander af te pakken. De speler van VZ&PC kreeg vervolgens een uitsluiting en wegens commentaar meteen een strafworp tegen. Aanvoerder Mitchell van den Adel wist hier wel raad mee en schoot de 5-meter kalm binnen. Door snelle aanvallen en een ongelukkigheid, waarbij Magchiel Groen een hele goede balonderschepping in de armen van de tegenstander wipte, liep VZ&PC verder uit. Johan de Haan sloot de periode af door de 4-7 binnen te schieten.
Johan de Haan wist in de derde periode een doelpunt te maken met een tegenstander op z’n nek. Helaas was er net een halve seconde daarvoor al gefloten door de scheids voor een 5-meter, waardoor dit doelpunt niet doorging. Magchiel Groen wist deze 5-meter voor DraGor gelukkig ook te benutten. Alle overige acties van DraGor werden deze periode niet afgemaakt, waar de tegenstander wel driemaal binnenschoot. Keeper Bjorn de Vries, die een uitstekende wedstrijd keepte, wist meerdere schoten op doel én een 5-meter van de tegenstander te stoppen deze periode! Hierdoor eindigde deze periode in 5-10.
De laatste periode van de wedstrijd wisten de DraGorianen dat het een lastige klus zou worden. Ze hielden echter vol en bleven goed weerstand bieden ondanks dat de duels steeds fysieker werden. Ook beide benjamins Tycho Veenstra en Ids Verhoeff hielden zich staande. Na een verwarrende aanval voor het publiek, waar bijna het hele team naar de midvoor inzwom, wist Johan de Haan hiervan te profiteren en te scoren. Niet veel later schoot Magchiel Groen vanaf positie 3 snoeihard binnen. De misschien wel mooiste aanval van DraGor volgde daarna. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal terecht bij Johan die op dat moment op de midvoor lag. Hij kon niet genoeg ruimte maken om tot scoren te komen dus besloot een één-tweetje te doen met Coen Bakker. Johan passte af op Coen, wist zichzelf vrij te maken, ontving de bal van Coen precies op maat bij de tweede paal en tikte binnen. Ook VZ&PC kwam deze periode nog een paar keer tot scoren. De wedstrijd voor DraGor eindigde met een harde backhand van Dean Damstra die helaas op de paal terecht kwam. Eindstand 8-14.
Volgende week heeft DraGor Heren 1 hun eerste competitiewedstrijd. Ze beginnen met een uitwedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht. Hopelijk kunnen de heren alle positieve punten van afgelopen 3 bekerwedstrijden gebruiken om de 3 punten mee terug naar Drachten te nemen.
Doelpunten: Johan de Haan (3x), Mitchell van den Adel (2x), Magchiel Groen (2x) en Dean Damstra.