DraGor Heren 2 nemen de punten mee naar Friesland..

Zaterdag 25 september stond voor Heren 2 de tweede competitiewedstrijd op het programma. Na het avondeten mochten de heren afreizen naar Groningen om het tegen een jong Trivia Heren 3 op te nemen. Met afwezigheid van Pieter Veenstra maar versterking van het jongste telg van familie Berendsen, Lars werd de voorbespreking geleid door Hylke ‘’Koning P’’ de Haan, hierover later meer.
Aflopend aan een serieuze warming-up was het tijd voor strijd. In de eerste periode wist DraGor gelijk balbezit te bemachtigen, dit werd echter niet omgezet tot een goal. Casper ‘’El Chapo’’ Reijneker vond de hoek na een uitsluiting zo lekker liggen waardoor hij er nog langer mocht uitrusten! Door gebrekkige fouten van het team en een aantal onbenutte kansen kwamen de Drachtsters aan het eind van de periode achter te staan. Eindstand eerste periode: 2-0.
In de tweede periode wisten de heren het verlies te herstellen, aanvoerder Sietse ‘’Het Kanon’’ Dijkstra loste in de derde minuut het eerste doelpunt. Minder dan een minuut later reageerde Hylke ‘’Koning P’’ de Haan attent in de break en scoorde de gelijkmaker. Met goed teamwerk en strakke ballen kon ook Hermen ‘’Baco’’ Bekkers het niet laten om een puntje mee te pikken. Door ijzersterk keeperswerk van Jens ‘’Senior’’ Berendsen wist de bal van de tegenstander het net niet te vinden. Eindstand tweede periode: 2-3.
Na de wisseling van helft wist de stijgende lijn zich vast te houden. Een uitsluiting bij de tegenstanders resulteerde in een doelpunt van niemand minder van Bailey ‘’Mathieu’’ den Hollander, ook Wouter ‘’Wutru’’ Woldman wist na een assist vanuit de contra te scoren. Een aantal uitsluitingen viel helaas niet voorkomen te worden, waardoor een drietal spelers dreigden de wedstrijd voortijdig te beëindigen. Door goed overnemen en een solide verdediging van onder andere Marcel ‘’Nieuwkomer’’ Nieuwenhuis en Lars ‘’Junior’’ Berendsen werd de derde periode wederom in een voorsprong afgesloten. Eindstand derde periode: 3-6.
De laatste periode werd ingeluid met balbezit voor DraGor, na een kort balverlies lag Sietse Dijkstra ineens aan de andere kant van het veld met een bal nota bene. Logischerwijs wist deze bal het net te vinden. De periode verliep verder zonder bijzonderheden op een paar onbenutte kansen na, totdat speler coach Hylke ‘’Koning P’’ de Haan zijn naam weer in ere wist te houden door de wedstrijd (net zoals vorige week) te beëindigen voordat hij afgelopen was. Door het verliezen van de rust ontstonden er hier en daar gaten, waardoor de tegenstanders nog twee keer wisten te scoren. Deze terugval wist de winst niet meer in gevaar te brengen. Eindstand vierde periode: 5-7.
Er was deze wedstrijd zeker veel te leren maar er mag ook gezegd worden dat er als team hard gewerkt is. Volgende week speelt de selectie van Heren 2 thuis in de Welle tegen De Granaet Heren 1, aanvang wedstrijd: 19:15.
Doelpunten: Sietse Dijkstra (2x), Bailey den Hollander (2x), Hylke de Haan, Hermen Bekkers en Wouter Woldman.