Beker wedstrijd DraGor H1 – Swol H1.

Beker wedstrijd DraGor H1 – Swol H1
Er stond een pittige wedstrijd te wachten voor de mannen van DraGor. De tegenstanders waren de mannen van Swol H1. Deze spelen normaal een klasse boven de mannen van DraGor. De opdracht was dan ook om de schade te beperken en met de hulp van Pieter Veenstra er een dynamische pot van te maken.
Dat de mannen van Swol net een maatje te groot waren bleek al snel in de eerste periode. De spelers waren snel in de omschakeling van verdediging naar aanval waar ze vaak met een man meer doorkwamen. Keeper Bjorn de Vries zat lekker in de wedstrijd, maar zonder hulp ging het niet lukken de ballen uit het doel te houden. Ondanks het snelle spel en hoge druk is het toch gelukt om de bal een paar keer bij Mitchell van den Adel op de midvoor te krijgen waardoor DraGor op twee doelpunten kwam tegenover de zes van Swol.
In de tweede periode was duidelijk dat de mannen van DraGor wat begonnen te wennen aan het spel van Swol. Na het overleven in de eerste periode werd het tijd om beetje terug te vechten. De aanval werd dynamischer, er werd weer ingezwommen. Dit zorgde voor uitsluitingen bij de tegenstanders. Johan de Haan en Mitchell van den Adel wisten hierdoor allebei doelpunten te maken. Door de midvoor extra te verdedigen gaf Swol Gerlof Huntelerslag genoeg ruimte in het midden om de bal laag in de lange hoek binnen te schieten. DraGor had deze periode vier doelpunten gemaakt en Swol vijf.
De derde en vierde periode gingen op dezelfde toon verder waarbij Johan de Haan meerdere malen mooi vrij kwam op de midvoor na een inzwem actie. Tegen het eind van de derde periode lukte het Bjorn de Vries om nog een strafworp tegen te houden ondanks de vermoeidheid. Ids Pieter Verhoeff, Tycho Veenstra en Jelmer Groen maakten uit verrassende hoeken ook nog allemaal een doelpunt.
Het gat dat Swol had gemaakt was te groot om te dichten, maar het is gelukt om ervoor te zorgen dat Swol niet met dubbel doelsaldo naar huis zou gaan.
Eindstand 13 – 21 voor Swol H1
Doelpuntmakers: Johan de Haan (5x), Jelmer Groen (1x), Tycho Veenstra (1x), Mitchell van den Adel (4x), Ids Pieter Verhoeff (1x), Gerlof Huntelerslag (1x)