DraGor Heren 2 eervol gestreden in Heerenveen bij eerste officiële wedstrijd..

Ook de heren van het tweede brengen weer een verslag uit, de eerste van seizoen 2021-2022!
DraGor Heren 2 eervol gestreden in Heerenveen bij eerste officiële wedstrijd.
Na een zeer lange periode was het ook voor onze heren weer tijd om een wedstrijd te spelen, dat het een zondag betrof zal ik het verder niet over hebben, afijn. De heren mochten op deze zonnige middag afreizen naar Heerenveen voor de eerste wedstrijd van de competitie. De selectie, waaronder debutant Marcel Nieuwenhuis stond een zware wedstrijd tegemoet, onder bezielende leiding van speler coach Pieter ‘’Jank ff’’ Veenstra zijn de heren vol goede moed aan de wedstrijd begonnen.
De eerste sprint was uiteraard voor DraGor, dit kon jammer genoeg niet omgezet worden in een doelpunt, na zolang niet gespeeld te hebben moesten de heren nog even wennen, hierdoor begon de wedstrijd vrij stroef. Goed keeperswerk van Jens ‘’Goliath’’ Berendsen en een uitstekende actie van onze eigen Bailey ‘’Mathieu’’ den Hollander kon echter niet voorkomen dat de Drachtsters achter kwamen te staan. Eindstand eerste periode: 6-1.
Na de rust keerden de heren beter terug in de wedstrijd. Door een goede verdediging van onder andere Wouter ‘’Wutru’’ Woldman en Marcel ‘’Nieuwkomer’’ Nieuwenhuis is er maar 1 tegendoelpunt gevallen, helaas heeft de bal het net van de tegenstander niet weten te vinden deze periode. Eindstand tweede periode: 7-1.
Met hernieuwde kracht doken onze heren de derde periode in. De bal van Pieter ‘’Jank ff’’ Veenstra wist snel het goal te bereiken. Helaas werd deze trend niet doorgezet en een aantal uitsluitingen wist niet voorkomen te worden waardoor de wedstrijd voor Hylke ‘’Koning P’’ de Haan vroegtijdig werd beëindigd. Na een tweetal doelpunten besloot Hermen ‘’Visserman’’ Bekkers dat het nu wel even genoeg was geweest en scoorde, men zegt dat hij dit wel eens vaker doet. Eindstand derde periode: 11-3.
Na een teambespreking in de rust werd besloten dat de laatste periode in het teken van DraGor zou staan. Uit de startblokken geschoten veroverde Casper ‘’El Chapo’’ Reijneker namens het team voor de laatste keer de bal. Na een uitsluiting van de tegenstanders wist Sietse ‘’Het kanon‘’ Dijkstra razendsnel in de korte hoek te scoren. Nog geen 40 seconden later schoot Wouter ‘’Wutru’’ raak, een uitsluiting van Bailey ‘’Mathieu’’ den Hollander kon Pieter ‘’Jank ff’’ Veenstra er niet van weerhouden in de counter te scoren. De laatste minuten van de wedstrijd kan ik alleen maar als boeiend noemen, beide teams waren aan elkaar gewaagd en door uitstekend samenwerken waren er bijna geen gaten te vinden. In de laatste seconde besloot de scheids na een theatrale simulatie van de tegenstander (tja.. het had niet gehoeven) een penalty te verlenen, deze kon onze keeper jammer genoeg niet buiten houden. Eindstand vierde periode: 13-7.
Al met al een leerzame doch bekwame wedstrijd. Eindstand vijfde periode: bier. Volgende week zaterdag zullen de heren om 20:45 aantreden in het pittoreske Groningen.