TITELFAVORIET DE ROBBEN WINT RUIM VAN DRAGOR.

Zaterdag 6 november, matchday. Het eerste herenteam van Dragor wacht een zware avond, tegenstander is de gedoodverfde kampioen van dit jaar: HZC de Robben uit Hilversum. Nee beste lezer, het is niet een verzameling van mannen de naam ‘Rob’ dragen. Zoals meer waterpoloverenigingen is zij vernoemd naar een dier die in het water leeft, een zeehond in dit geval.

Vandaag vallen de zenuwen zelfs bij de kastanjebruine aanvoerder Mitsjéll van den Andel mee, winst zal tegen deze ploeg toch schier onmogelijk zijn. Hij beperkt zijn voorbereiding tot slechts 1 zenuwachtig rondje om het bad en gaat dan al te water. Ook youngster Ids Postma Verhoeff kan de zenuwen van zich af gooien, zijn harem blijkt namelijk te hebben afgezegd en komt niet kijken vanavond. Alleen Gerry With Love Huntelerslag windt zich nog wat op vooraf, maar hij blijkt boos te zijn om andere redenen. Mogelijk heeft dit te maken met gedrag van McChill Groen in de uitoefening van zijn levensmotto: ‘lekker stoken, ken je lachen’.

Hoe dan ook, we gaan maar eens aan het werk. Coach Hylke ‘Hummer’’ Bakker kan in de voorbespreking kort zijn: maak het er beste van, maak plezier, en beperk het verlies tot een acceptabel niveau. Aanvoerder Mitsjéll maakt het doel later nog even SMART want zo heeft hij het graag: minimaal 10x scoren en maximaal 25 tegendoelpunten incasseren.

De heren uit Hilversum winnen tot nu toe al hun wedstrijden met dubbele cijfers, en vandaag zijn ze niet van plan daar mee stoppen. Er zijn door Dragor al 5 tegendoelpunten geïncasseerd  voordat het doel van de Robben voor het eerst wordt gevonden. Johan ‘Bang Bang’ de Haan is het eindstation van een ManMeer situatie en vindt het net: 1-5. Wie denkt dat hiermee een ommekeer is ingezet komt van een koude kermis thuis… Robben scoort nog 3x en sluit de periode af met een 1-8 voorsprong.

In de 2e periode scoort Robben direct weer en loopt verder uit naar 1-9. Vervolgens komt de thuisploeg beter in het spel. De heren van de Robben raken mogelijk afgeleid door rondvliegende borsten van halfnaakte supporters rond het zwembad. De Dragorianen maken gebruik van de ontstane consternatie en sluiten een klein beetje aan naar een 3-10 stand door doelpunten van aanstaande bruidegom Mitsjéll van den Andel en aanstaande papa Dean ‘Waterbuffel’ Damstra.

In de 3e periode wordt de ingezette weg vervolgd door McChill Groen. Als deze man ruimte krijgt in de 2e lijn en er zin in heeft, vuurt hij een kanonskogel af die elke keeper kansloos laat. Dit was nu niet aan de orde, maar het relaxed uitgevoerde afstandsschot was wel voldoende om de keeper te verschalken en de 4-10 te scoren. Dichterbij komt Dragor helaas niet. Robben herpakt zich en scoort meermalig om de voorsprong verder uit te bouwen. Johan ‘Bang Bang’ de Haan ontwaakt vervolgens in deze periode en weet met 3 identieke inzwemacties naar de midvoor 2 doelpunten en een strafworp te realiseren. De strafworp wordt koeltjes benut door Mitsjéll. Stand na 3 periodes is 7-17.

Bang Bang weet ook in de 4e periode nog een herhaling van dezelfde actie te laten zien en scoort hiermee het 8e doelpunt voor Dragor. Ook Dean Damstra weet nogmaals het net te vinden vanaf de midvoor positie. Het vooraf gestelde doel van 10 doelpunten ligt ineens voor het grijpen. Er is nu een man nodig die geen angst kent. Een man met visie en ervaring. Wie anders dan de nestor van het team, Chely Groen, staat op om deze verantwoordelijkheid te nemen. Dat deze man kan mopperen en speciaalbiertjes kan verslinden is niemand onbekend. Maar voormalig commando Chely kan ook de rust bewaren in de strijd en het 10e doelpunt scoren, zoals hij koelbloedig demonstreert vanavond. Meer dan een klein beetje waardigheid levert het echter niet op, want Robben sluit de wedstrijd af met 23 doelpunten. De goed keepende Bjorn ‘Ragnar’ de Vries wist met een aantal katachtige reddingen nog erger te voorkomen. Deze ploeg is duidelijk een maatje te groot voor de Dragorianen, en overigens ook voor de andere ploegen in de 2e klasse. Eindstand 10-23.

Doelpunten zijn gemaakt door Johan de Haan 4x, Mitchell van den Adel 2x, Dean Damstra 2x, Magchiel Groen en Jelmer Groen.

Volgende week weer meer kans op punten, dan staat de uitwedstrijd tegen het op dit moment als 4e geklasseerde Livo in Lichtenvoorde op het programma.Winst na de winterstop.

Gaat u maar goed zitten voor het debuutverslag over de wedstrijd van onze H1 tegen de Mors van onze jongste telg Ids “Postma” Verhoeff.

Het hele spektakel begon toen Dean “waterbuffel” Damstra een man meer uitlokte waarna Mitchell “handcrème” van den Adel in de laatste 2 seconden een doelpuntje kon prikken. Mitchell “handcrème” van den Adel wist zijn mooie actie-streak nog te verlengen door een bal van de tegenstanders uit de lucht te vangen, maar jammer genoeg werd deze (misschien om meer spanning te creëren) naar de tegenstanders terug gepassed. Er werd bij de tegenstanders een aantal keer rond gepassed en zo belandde de bal bij de beruchte Teun Pouw die op mysterieuze wijze de 2 meter lange armen van Tim “albatros” Hoitinga wist te passeren. Dean “waterbuffel” Damstra lokte alweer een man meer uit die hij dit keer zelf benutte door een doelslopende taterbal in de korte hoek te schieten. Gerlof “ van Boven” Huntelerslag prikte ook nog even een goaltje om zo de stand wat uit te laten lopen. Ditzelfde idee hadden de jongetjes van de Mors ook en zo schoten zij tot onze tot onze schrik 3 ballen erin. Magchiel “bijna heitie” Groen ging de schade in de eerste periode nog even wat minimaliseren en passeerde de keeper van de Mors.
Zo kwamen wij in de eerste periode tot een stand van 4-5.

De tweede periode begon met man meer die wij verspeelden. De bal kwam terecht in de handen van de Mors en zij schoten met veel geluk langs Tim “albatros” Hoitinga. Deze situatie was natuurlijk uiterst gênant en daarom gingen wij het nog een keer proberen. Wederom kwam er een overtal situatie aan de kant van DraGor en met puik samenspel ramde Johan “Bang Bang” de Haan de bal erin. Er kwamen wat goals over en weer en aan het einde van deze periode stond er een gelijkspel op het bord namelijk 8-8.

Toen de rest van ons team nog naar het kapotgeschoten doel zat te kijken lag Johan “Bang Bang” de Haan alweer met de bal op de 2 meter lijn van de tegenpartij. Johan “Bang Bang” de Haan was erg op dreef en wist weer een voorsprong te maken. Jammer genoeg werden er bij onze kant ook wat balletjes ingegooid, maar het geluk van de Mors begon toch wel op te raken. De winst werd ingezet door het duo Gerlof “van Boven” Huntelerslag en Dean “waterbuffel” Damstra. U zou denken “Dat schot moet toch gebeuren met de lijn y=0.3x²+0.234 (met x in meters).”, maar nee Dean “waterbuffel” Damstra haalde zijn afgeleide uit de zwembroek om zo de lijn y=0.6x+0,45 op te stellen om zo keihard boven het hoofd van de keeper te schieten om de beste vernedering te bereiken. De coach van de Mors vond dit fenomeen zo absurd dat hij een hard woordje met de scheids wisselde om zo een gele kaart te pakken, maar dat terzijde. Aan het einde van deze periode stond het 11-11.

De spanning begon erg op te lopen bij beide clubs. Mitchell “handcrème” van den Adel kon zich niet meer inhouden en maakte de 12-11. Ids “Postma” Verhoeff wilde dit ook graag een keer proberen en kreeg een soort counter. Hij dacht dat hij de bal er wel eventjes in zou schaatsen maar tot zijn verbazing lag daar een keeper en was hij al 10 seconden in de speeltijd van de tegenstander aan het spelen. Hierom kreeg hij een u20 en zo ook de Mors een kans om een goal te scoren.
(Mijn excuses. De stand is 12-12 en de spanning is om te snijden. Ik geef u daarom even een paar witregels om op adem te komen.)

Gelukkig was de Mors aardig door hun energie heen en begon het fysiek spel toe te nemen. Er kwam een manmeer die Johan “Bang Bang” de Haan voor de zoveelste keer benutte. Op het bord stond 13-12, Sasker “goudvis” van Schuppen werd gewisseld voor onze linkshander Coen “The left sledgehammer “ Bakker. Coen “The left sledgehammer“ Bakker lag op zijn vaste stekkie in de manmeer. Hij kreeg de bal en voordat iemand het wist was die bal al onder de arm van de keeper geveegd. De manmeers vlogen ons om de oren. Magchiel “bijna heitie” Groen zag in zijn ooghoek Bailey “rode kaart” den Hollander filmen en liet al zijn techniek zien op de paal. Het stond 15-12 en wij hadden eigenlijk al gewonnen, maar Sasker “goudvis” van Schuppen wist ineens weer hoe hij moest scoren. Hij zwom zijn armen eraf om zo een 2-1 te creëren die hij daarna zonder te twijfelen afmaakte. De Mors huilen, wij lachen.

Doelpunten werden gemaakt door: Mitchell “handcrème” van den Adel 3x, Johan “Bang Bang” de Haan 5x, Dean “waterbuffel” Damstra 2x, Magchiel “bijna heitie” Groen 3x, Gerlof “van Boven” Huntelerslag 1x, Coen “The left sledgehammer” Bakker 1x en Sasker “goudvis” van Schuppen 1x.
Zaterdag 25 Januari speelt WSG DraGor H1 tegen Orca H1 in Leeuwarden om 17:15 uur.

^IV