WSG DraGor H1 – Orca H1 5 oktober 2010 (of 2019).

Een authentiek dragoriaans heren 1 verslag.
U zult het wel gemist hebben (kuch kuch)

WSG DraGor H1 – Orca H1 5 oktober 2010 (of 2019)

Zaterdag 5 oktober stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor de waterpoloheren uit Drachten. Tegenstander van de avond was een bekende, namelijk Orca uit Leeuwarden. Helaas kon coach Hylke “Vrachtwagenchauffeur” Bakker niet aanwezig zijn bij de wedstrijd, hij werd vervangen door interim coach Onno “Huisjebouwer” Hoitinga. Ook de oudste zoon van coach Bakker, Coen “Coenyo” Bakker, kon niet aanwezig zijn bij de wedstrijd in verband met een (bewust) geplande vakantie. De coach, een waterpoloman in hart en nieren, verweet het zijn zoon dat hij een vakantie boekt in de start van het seizoen….”hoe kun je dat nou doen”?, aangezien de coach ook niet aanwezig kon zijn hoefde er testamentair gezien niks aangepast worden. Wel wensen wij jullie wel een fijne vakantie Coenyo en Ama, geniet ervan!

In de eerste periode beleefde één van onze youngsters Bjorn “Ragnar” de Vries een droomstart. Na 32 seconden wist hij als eerste het net van de tegenstander te vinden. Twee minuten later wist Orca de score gelijk te trekken, vervolgens werden aan beide kanten man meer situaties niet benut. Of waren het nou 5-6 of 6-5 momenten? Zelfs aanvoerder Mitchell “MitSJELL” van den Adel kan hier tijdens de training niet uitkomen. Enfin, Gerlof “Gerrie” Huntelerslag mikte nog een duit in het zakje maar de eerste periode werd helaas met en achterstand van 2-3 afgesloten.

In de tweede periode kon Orca een paar keer gevaarlijk uit de hoek komen met efficiënte counters waardoor de Drachtsters de achterstand groter zagen worden. Aan één van deze counters ging een kleine verwarring vooraf omdat Ids “Postma” Verhoeff per abuis een blauw gele cap van een Leeuwarder aan zag voor een witte DraGorcap en leverde hierdoor één van de doelpunten op een presenteerblad aan. (Kan gebeuren, vraag Jelmer “Chelie” Groen maar en hij zal zeggen dat die kans 1 op 2 is). Bjorn “Ragnar” de Vries kon dit niet langer aan zien en scoorde uit een onmogelijke hoek via de keeper en de lat een aansluitende treffer. Aan het eind van de tweede periode stond DraGor op een achterstand van 3-6.

Na de start van de derde periode kon Magchiel “Maquel” Groen door het scoren van een stafworp de achterstand wederom verkleinen naar 4-6. Helaas voor de Drachtsters dachten de heren uit Leeuwarden daar anders over. Drie snelle doelpunten leverde Orca weer een voorsprong op van 4-9. Deze reeks werd verbroken door een tactische time out van interim coach Onno “Huisjebouwer” Hoitinga. Deze overtal/manmeer/6-5 situatie kon worden benut door wederom een doelpunt van Magchiel “Maquel” Groen, stand 5-9. Vervolgens kon de steeds beter keepende Tim “Nieuw dak” Hoitinga de Drachtsters in de race houden door het keren van een strafworp. Vervolgens kon Orca vanaf de midvoor positie en onze captain Mitchell “MitSJELL” van den Adel nog eenmaal het net vinden. Einstand derde periode 6-10.

In de vierde periode kon Orca wederom de voorsprong uitbreiden naar 6-11. Mitchell “MitSJELL” van den Adel en Johan “Bang Bang” de Haan wisten beide respectievelijk twee en een keer te scoren. Johan “Bang Bang” de Haan deed dit vanaf de extra midvoorpositie (5) en Mitchell “MitSJELL” van den Adel wist met twee fraaie afstandsschoten in de lange hoek de keeper te verschalken, tussenstand 9-11. De coach van Orca achtte het nodig om zijn heren tot rust te manen en greep in met een time out. Door goed keeperswerk van sluitpost Tim “Nieuw dak” Hoitinga en een sterke zone van de Drachtster heren kon worden voorkomen dat de heren uit Leeuwarden nog wisten te scoren. Met nog 1:16 op de klok wist Ids “Postma” Verhoeff snel, en op een mooie manier in de verre hoek (door oud geleerd = jong gedaan), te scoren uit een overtal situatie om alles nog spannender te maken tussenstand 10-11. Beide teams probeerden in de laatste minuut nog wat uit de hoed te toveren maar het mocht niet meer baten. Tot de laatste seconde is er gestreden maar het was net niet voldoende om één punt in Drachten te houden.

Doelpunten gemaakt door: Mitchell “MitSJELL” van den Adel 3x, Magchiel “Maquel” Groen 2x, Bjorn “Ragnar” de Vries 2x, Johan “Bang Bang” de Haan, Gerlof “Gerrie” Huntelerslag en Ids “Postma” Verhoeff.

Volgende week zaterdag staat er in Hengelo om 20:55 uur een wedstrijd tegen WS Twente op het programma.