WSG DraGor pakt koppositie na teamprestatie tegen De Kikker.

Zaterdagavond stond er een spannende uitwedstrijd op het programma voor WSG DraGor Heren 1. De Friezen mochten namelijk naar Emmen afreizen om daar te spelen tegen nummer 1 uit de competitie: De Kikker Heren 1.

De eerste periode was vooral aftasten voor beide teams. De Kikker wist op een 1-0 voorsprong te komen door een mooi schot uit de tweede lijn. DraGor bleek veerkrachtig en boog dezelfde periode hun achterstand nog om in een 1-2 voorsprong.

De tweede periode was spannend en beide teams ontliepen elkaar niet veel. Het was stuivertje wisselen met doelpunten maken, waarbij DraGor wel iedere keer de voorsprong wist te pakken. De tussenstand na de tweede periode was dan ook 4-5.

In de derde periode wisten de heren uit Drachten uit te lopen naar een 5-8 voorsprong. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Tim Hoitinga wist DraGor in de laatste periode de eindstand uiteindelijk op 5-10 te bepalen.

Met deze zeer knappe teamprestatie, waar coach Hylke Bakker erg trots op was, pakt DraGor de koppositie in de Derde Klasse. Met één punt voorsprong op nummer 2, reizen de Friezen volgende week af naar Barneveld om daar om 20.30u te spelen tegen DWK Heren 1.

Doelpunt(en)makers: Foppe de Haan (2x), Mitchell van den Adel (2x), Johan de Haan (1x), Bjorn de Vries (1x), Jelmer Groen (1x), Allard de Vries (1x), Dean Damstra (1x), en Gerlof Huntelerslag (1x).