DraGor Heren 1 tegen VKC’03 Heren 1.

Heren 1 WSG DraGor

Zaterdag 17 februari, weer een matchday! Tegenstander op het menu VKC’03 uit Tubbergen. De uitwedstrijd vorig jaar was een spannende pot zonder onze krachtpatser Johan “Bang Bang” de Haan. De winst werd toentertijd wel veiliggesteld (10-12). Youngster Bjorn “Ragnar” de Vries werd wegens het ontbreken van teamnestor Foppe “Das Hanski” de Haan opgetrommeld. Een uur voor de wedstrijd aanwezig is de afspraak die al sinds het begin der tijden in stenen grotten rond een vuur wordt nageleefd. Onze Ragnar dacht hier anders over en vond een half uurtje van te voren aanwezig ruim voldoende. Kastanjebruine “Mitchell” van den Andel was het hier duidelijk niet mee eens, in dat half uur wachten heeft hij lopen ijsberen als, als..als een ijsbeer! De rest van het team trekt zich hier altijd weinig van aan en verorbert rustig een banaantje, met nadruk op rustig. Laat de heren van DraGor meedoen met een kebabeetwedstrijd en ze eten de sterren van de hemel, maar een banaantje….nee dat gezonde spul is moeilijk weg te krijgen. Na het eindelijk arriveren van youngster Ragnar en wat diepe zuchten van onze grote kastanjebruine leider nam coach Onno “Bob de Bouwer” Hoitinga het woord. De strategieën en tactieken werden weer op tafel gegooid, dit keer zonder whiteboard en het nodige tekenwerk. Waarschijnlijk had onze Bob deze thuis nodig bij het demonstreren van wat bouwplannen aan zijn wederhelft. Want het plannen van een bouwerij is deze man wel toevertrouwd.

De wedstrijd verliep chaotisch, er werden aan beide kanten veel (100%) kansen gemist. Dat wij weinig tegendoelpunten kregen was volledig te wijten aan onze keeper Tim “Timmy Tarentino” Hoitinga. Maar dat wij de kansen misten aan de andere kant was niet te wijten aan de sterke keeper van VKC. Sommige kanonnen waren namelijk nog niet goed afgesteld. Tussen de eerste en tweede periode door moest er e.e.a. finegetuned, afgesteld, afgestemd, ingesteld, bijgesteld, op één lijn gebracht, aangepast en geregeld worden. Wat resulteerde in een 5-1 voorsprong halverwege de wedstrijd.

Onze midvoors Allard “Allardofiets” de Vries en Dean “Waterbuffel” Damstra speelden een sterke pot, zij konden de nodige meer situaties creëren en zelfs twee penalty’s versieren. Koelbloedig afgemaakt door Magchiel “McChill” Groen, gelukkig bleef het bij twee strafworpen. Want het afmaken van een derde is lastiger (bleek vorige week). Doordat de tegenstander onzorgvuldig met kansen om ging in de aanval hadden ze ook moeite met het organiseren van de verdediging. Hierdoor werd er de nodige ruimte weggegeven en konden enkele doelpunten bijgeschreven worden na mooie combinaties. Credits hiervoor moeten toegeschreven worden aan Kastanjebruine “Mitchell” van den Andel, hij hield het overzicht in plaats van het gaan voor eigen succes. Wellicht komt dat door het confronterende filmpje dat vorige week tijdens de verjaardag van onze kastanjebruine aanvoerder werd getoond door onze Timmy Tarentino wel de oorzaak. Tijdens dit filmpje werd getoond dat niet onze Johan “Bang Bang” de Haan kampioen keihard naast, over, mis en niet eens in de richting van het doel schieten is, maar onze Kastanjebruine aanvoerder Mitchell van den Andel. Ook youngster Bjorn “Ragnar” de Vries speelde een goede wedstrijd, helaas kon hij zijn werk niet bekronen met een doelpunt. Hij zag zijn inzet, na een goed gezwommen 1-nul, door de keeper gekeerd worden. Jammer jongen, de volgende keer beter!

Doordat de waterpoloapp te kampen heeft/had met een storing is de wedstrijd niet goed vastgelegd, hierdoor is het trouwens lastig om de wedstrijd te ‘herbeleven’ en de volgende dag een verslag te schrijven (of is dit te wijten aan de biertjes na de wedstrijd). De wedstrijd is in eerste instantie ook foutief vastgelegd op een stand van 0-13. Vanuit het hele land worden er vragen gesteld over de prestatie van onze DraGorianen. Er worden op dit moment zelfs kamervragen gesteld, want zelfs Halbe Zijlstra beweerde erbij te zijn geweest. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 13-6. En voor de mensen die daaraan twijfelen kunnen we zeggen: we hebben de film nog.

Doelpunten gemaakt door:
Magchiel “McChill” Groen 6x,
Johan “Bang Bang” de Haan 3x,
Kastanjebruine “Mitchell” van den Andel 3x,
Dean “Waterbuffel” Damstra.

Volgende week staat EZC uit Enschede op het menu.