Brakke Dragorianen pakken punten thuis tegen EZC uit Enschede.

Zaterdagavond 16 april mochten de heren thuis aantreden tegen hekkensluiter EZC uit Enschede. Een wedstrijd die beslist gewonnen moest worden. Niet omdat er nog echt een reële hoop op handhaving is, maar vooral voor de eer en gemoedsrust van de Dragorianen.
Men zou dus kunnen zeggen dat het handig is om fit en goed uitgerust voor de dag te komen. Er waren echter een aantal Dragorianen met andere plannen.. De voorgaande dag werd Johan ‘’Bang Bang’’ de Haan volledig verrast met een plotselinge ontvoering op klaarlichte dag. Dit had te maken met zijn plannen om in juni te trouwen met zijn topvrouw Carlijn. Gekleed in een felgeel kippenpak werd de Haan op pad gestuurd met een groep van 11 mannen om zijn vrijgezellensfeest te vieren. Wat volgde was een periode van circa 14 uur met bier, shotjes, golf (wie kan het hardst een golfballetje weg rammen?) met bier en shotjes, barbecue met bier en shotjes, karoake (schreeuwen) met bier en shotjes, gevolgd door een feestcafe waar men bier en shotjes tot zich nam. Daarnaast werd en veel bier genuttigd en regelmatig een shotje verwerkt, vooral door die knalgele vrijgezelle kip.
Bij het feestje waren 6 van de 10 Dragorianen present. 5 van hen hadden bij de start van de wedstrijd zaterdagavond om 20.00 nog in meer of mindere mate last van wat er de voorgaande avond had plaatsgevonden. Waar ons Haantje gisteren nog felgeel voor de dag kwam, was er nu sprake van een bleek en spierwit gezicht.
Desalniettemin moest er nu gepresteerd worden. Hylke ‘’Hummer’’ Bakker benadrukte vooraf dat er dynamisch gespeeld moest worden. Gebruik maken van de ruimte in ons thuisbad en onze goede conditie. Onze coachende TurboTrucker was er van overtuigd dat wij veel fitter moesten zijn dan de heren van EZC, die tenslotte net 2 uren in de auto hadden moeten reizen..
Dat EZC scherper begon dan Dragor bleek al snel. Binnen de kortste keren keken de Dragorianen tegen een 0-2 achterstand aan. Het was zowaar ‘’Bang Bang’’ Johan die als eerste Dragoriaan het net vond na een uitgespeelde manmeer. Het frisse zwembadwater deed hem duidelijk goed. Daarnaast lag er binnen een straal van 2 meter geen enkele EZC’er bij hem in de buurt, hetgeen al dan niet te maken kon hebben met de walm van drank en kebab die om hem heen waarneembaar was. Stand na eerste periode 1-2.
Begin 2e periode bracht Bang Bang, ondanks een nog wat matig werkende hand-oog coördinatie, de Dragorianen langszij middels een schot uit de 2e lijn. Vervolgens ontwaakte ook onze waterbuffel Dean Damstra. In tegenstelling tot gebruikelijk had hij op de midvoor geen zin en energie om te worstelen met zijn tegenstander. Maar hij bedacht zich ook dat hij wel zou moeten scoren om even te kunnen wisselen. Hij besloot daartoe de bal na ontvangst direct met een keiharde backhand er via de binnenkant van de paal in te schieten om daarna even van zijn welverdiende rust te kunnen genieten. McChill Groen was de voorgaande avond de BOB, en hij besefte zich dat hij de mannen vandaag op sleeptouw zou moeten nemen. Na een mooie inzwemactie werkte hij de bal behendig in het doel. EZC vond ook eenmaal het net waardoor de stand halverwege 4-3 was.
Periode 3. Het moment dat de vermoeidheid en kramp begint toe te slaan. De Dragorianen moeten meermalig aan de noodrem trekken en geven hierbij 2 strafworpen en een U20 cadeau. EZC weet hier goed gebruik van te maken en scoort in deze periode driemaal. De topfitte McChill Groen en de inmiddels bijgekomen Waterbuffel Damstra weten ook het net te vinden in deze periode. Stand 6-6.
De 4e periode moeten de heren daarom opnieuw beginnen. Het frisse water en de aanwijzingen van coach TurboTrucker Bakker brengen de heren terug in de benodigde concentratie. De kastanjebruine aanvoerder Mitsjell van der Andel scoort prachtig vanaf de midvoor met een geplaatste bal in de hoek. McChill Groen benut een strafworp om het gat naar 2 doelpunten te brengen. Even wordt het nog spannend omdat EZC de stand opnieuw gelijk weet te trekken middels een break en nog een strafworp. In de laatste minuten zal echter gebeuren wat er moet gebeuren. McChill Groen benut koeltjes opnieuw een strafworp, versierd door van der Andel met een Oscarwaardige uitvoering van de stervende zwaan. Bang Bang de Haan bepaalt met een uiterste krachtsinspanning de eindstand middels een doelpunt vanaf de midvoor op 10-8.
Doelpunten kwamen van Magchiel Groen 4x, Johan de Haan 3x, Dean Damstra 2x en Mitchell van den Adel 1x. Volgende week opnieuw een wedstrijd tegen EZC op het programma, ditmaal uit in Enschede.