DraGor Heren 1 tegen Kikker.

DraGor afgedroogd in Emmen.

Vandaag een verslag over een groep jongens die in Emmen niet ná maar tijdens de wedstrijd afgedroogd werden. DraGor trad op tegen de Kikker die op dat moment op gedeelde 2de plek met DraGor stond. Het zou een spannende wedstrijd moeten worden, echter bleek de realiteit anders te zijn.

Terwijl alle DraGorianen en supporters aantraden vanuit het hele land was coach Onno “Bob de Bouwer” zijn bouwplannen voor de wedstrijd aan het voorbereiden. De coach benadrukte hoe belangrijk het was om deze wedstrijd sterk te beginnen om zo de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. De heren moesten de wedstrijd zonder veteraan Jelmer “Chelie” Groen en Foppe “das Hanski” de Haan spelen. Gelukkig hadden zijn wel versterking door Pieter “Pietertje” Veenstra.

In de eerste periode bleek dat de heren de bouwplannen niet hadden begrepen. De heren stonden binnen enkele seconden al met 1-0 achter. De Kikker had in de gaten dat DraGor niet scherp was, en schoot er in een mum van tijd nog twee binnen. Magchiel “Mahell” Groen, inmiddels tien kilo lichter maar niet minder sterk, schoot voor DraGor het eerste doelpunt snoeihard binnen. Helaas schrok de Kikker hier niet van en wist nog eens twee keer keeper Tim “Timmehh” Hoitinga te verschalken. Magchiel “Mahell” Groen wist de score nog enigzins te beperken in de eerste periode door nog eenmaal te scoren.

Na een donderspeech van coach Onno “Bob de Bouwer” Hoitinga en aanvoerder Mitchell “Kastanjebruin” van den Adel leek DraGor zich te herpakken en hadden ze het eigen spel teruggevonden in de tweede periode. De systemen werden weer goed opgepakt door Gerlof “Gerry with love” Huntelerslag die goed inzwom en hierdoor wist Johan “Bang Bang” de Haan de 5-3 binnen te schieten. Ook Coen “Coenjo” Bakker wou zich van zijn beste kant laten zien omdat naast zijn ouders en vriendin, zijn voormalige oppas Marijke “Oppas van Coen” Huntelerslag kwam supporteren. Hij sprintte met de bal richting de goal van de tegenstander, die niks anders konden doen dan hem te stoppen door een 5-meter te veroorzaken. Topscoorder Magchiel “Mahell” Groen schoot deze binnen en scoorde daarmee 5-4. Helaas scoorde de Kikker, die fysiek erg sterk waren, daarna weer twee keer. De inmiddels bijna 20 kilo lichtere Dean “Triple D” Damstra en Benjamin Allard “Allardovic” moesten extra hard werken op de midvoor positie tegen dit fysieke geweld. De topscoorder van DraGor gaf zich nog niet gewonnen en knalde de 7-5 tussen de palen. Toch waren de spelers van de Kikker hierin de sterkere partij en daarom ging het daarna afwaarts met de DraGorianen. De tweede periode eindigde in 9-5.

De heren van DraGor wisten dat er flink wat moest gebeuren om in Emmen nog drie punten te pakken. Echter was het de Kikker die deze periode het eerste doelpunt maakte, en daarna ook het tweede, derde, vierde en vijfde. Pas halverwege de derde periode herinnerde DraGor zich, door herhaaldelijk geroep vanaf de tribune, de woorden van coach Onno “Bob de Bouwer” dat ze een aantal spelers van de Kikker moesten pressen. Helaas was dit ver nadat deze spelers al een aantal keer hadden gescoord. DraGor had wel meerdere schoten maar wist niet te scoren. Een fanatieke DraGoriaan op de tribune, Folkert “Coach/trainer/speler/vader/supporter” de Haan, die daarvoor zelf ook al een wedstrijd had gespeeld, sprak de wijze woorden: “als ze nou eens in de hoekjes schoten in plaats van op de keeper, zouden ze misschien wat vaker scoren”. Jammer genoeg wisten deze wijze woorden de spelers van DraGor niet op tijd te bereiken. Alleen Coen “Coenjo” Bakker hoorde deze woorden en wist voor DraGor de 14-6 te scoren.

De vierde periode was de wedstrijd al gespeeld. Johan “Bang Bang” de Haan had na een hele dag verhuizen nog een klein beetje kracht in de armen bewaard voor een schot, hij wou zijn familie op de kant ook niet teleurstellen, en scoorde met dit schot nog eenmaal. Ook Magchiel “Mahell” Groen wist voor DraGor nog te scoren deze periode, maar de eindstand van de wedstrijd was 15-8.

Een wedstrijd die voor de heren snel vergeten moet worden en waarmee ze het kampioenschap voor zichzelf lastig hebben gemaakt. Volgende week treden de heren van DraGor nog aan tegen de Reest in Meppel. Daarna is het tijd voor de winterstop om nieuwe bouwplannen voor volgend jaar te maken.

Doelpunten van Magchiel Groen (5x), Johan de Haan (2x) en Coen Bakker.