DraGor Dames 1 tegen Granaet.

Dames 1 WSG DraGor

Zaterdag 7 oktober speelden de dames van WSG DraGor een uitwedstrijd tegen de dames van de Granaet in Dokkum. De dames gingen met goede moed naar Dokkum. Ze wisten niet goed wat hun te wachten stond omdat de dames van Dokkum vorig seizoen zijn gepromoveerd van uit het 2e district.

Na de voorbespreking gingen de dames met een goed gevoel de wedstrijd in. Na een paar minuten heen en weer zwemmen wisten de dames van Dokkum als eerste het net te vinden. Snel daarna kregen de dames van DraGor een mooie kans om de stand gelijk te maken door een 5 meter van Johanna Merkus, helaas wist de keeper de bal ondanks het razende schot tegen te houden. In de 2e periode kregen de dames opnieuw de kans om de stand gelijk te trekken door een manmeer-situatie. Ondanks het goede spel kon de bal het doel niet vinden. Hierdoor konden de dames van Dokkum snel terug zwemmen en kwam er 2-0 op het scorebord te staan. Na nog veel heen en weer gezwem bleef de stand na de 2e periode 2-0.
De dames van DraGor begonnen de 3e periode na een flinke peptalk van Maaike de Boer met nieuwe energie. Na de eerste paar minuten met goede aanvallen konden de dames van DraGor helaas niet het doel vinden. En wisten de dames van de Graneat wel tot 3 keer toe het doel te vinden. Met nog 1 goede aanval wist Johanna Merkus voor DraGor de keeper van Dokkum voorbij te komen en scoorde voor de Dames van DraGor de 5-1. Wat tevens de eindstand van de 3e periode was.

Met nog 1 periode te gaan leek de winst ver weg. Redelijk snel kregen de dames een doelpunt tegen. De dames lieten het hier niet bij zitten, ze voelden dat er iets moest gebeuren en sprokkelden al hun laatste energie bij elkaar. Hierna wist DraGor een goede aanval in te zetten waaruit Pepi Hoitinga de 6-2 kon maken. Imke van der Meulen wist nog geen minuut later de 6-3 te maken vanaf de tweede lijn. Even leken de dames terug te komen. Helaas wisten de dames van Dokkum nog tot 4 keer toe het doel te vinden en werd de eindstand 10-3.

Doelpuntenmakers:
Pepi Hoitinga 1x
Johanna Merkus 1x
Imke van der Meulen 1x.

De dames van DraGor hebben nu eerst 2 weken vrij en spelen 28 oktober weer een thuiswedstrijd tegen de dames van Wetterwille in Drachten. Ze kunnen wel wat aanmoediging gebruiken dus kom ze naar de overwinning juichen!