DraGor Dames 1 tegen De Granaet.

Dames 1 WSG DraGor

Een heerlijke ‘Granaeten’cocktail voor de Dragorionetten

Afgelopen zaterdag was het tijd voor onze Dames om aan heel Friesland te laten zien dat De Granaet hen misschien te slim af was in Dokkum maar toch echt niet beter is, en dus het onderspit moest delven in De Welle. Het leek een spannende wedstrijd waar beide teams gelijk opgingen, maar dit was uiteraard show, om het ook voor het publiek interessant te houden, de winst stond eigenlijk al vast. Onze dames waren verzekerd van de winst nadat zij werden versterkt door twee top aspiranten Marissa Homma en Bente Schier, gezegend met top snelheid, het reactie vermogen van een hongerige jaguar en de techniek waar het Olympisch waterpolo team (Dames en heren) nog wat van kan leren. Was het inmiddels al duidelijk dat de dames hadden gewonnen? Ja dus, met 4-3!

Na enige verwarring, van niet nader te noemen Dragorionetten, over waar nou ook alweer de positie 1 en 2 te vinden zijn in het veld, kon de wedstrijd beginnen. Waarschijnlijk door deze verwarring ontbrak het onze dames aan de nodige scherpte en helaas wist De Granaet al binnen een minuut te scoren. Of het doelpunt echt kwam door verwarring of door planning van onze dames om het spel spannend te houden, zullen we nooit weten. Wel weten we dat wanneer je een overtreding maakt op een Dragorionet net buiten de 5-meter, deze resulteert in een vrije bal voor onze dames en dat deze eigenlijk alleen kan eindigen in een doelpunt, deze keer door een knal van een schot door Maaike de Boer. Dat deze periode zou eindigen in een 1-1 wisten onze dames natuurlijk allang. Heerlijk toch, een periode eindigen in een gelijk spel, had de periode net zo goed niet gespeeld kunnen worden.

Als er een prijs bestond voor de periode met de minst genoteerde acties, dan wonnen beide teams afgelopen zaterdag de hoofdprijs… slechts een actie is genoteerd door de gewaardeerde juryleden van de jurytafel: een doepunt voor De Granaet. Hier kunnen twee verklaringen voor worden gegeven. Of beide teams zagen hoe vermoeid de juryleden waren en gunde hen een beetje rust of er ontbreken meerdere acties van wedstrijdformulier. Deze tweede verklaring lijkt niet heel aannemelijk aangezien er zeer ervaringrijke juryleden aan het jureren waren en dus waarschijnlijk ook aan het opletten waren. De oplettende lezer voelde het misschien al aankomen, deze periode eindigde in 1-2 in het voordeel van de vijand, pardon tegenstander.

Afijn, laten we deze saaie periode snel weer vergeten, op naar de derde periode waar geschiedenis is geschreven. Dit is de periode van Marissa Homma, een van de eerder genoemde top aspiranten. Aangezien geen andere Dragorionet kon/wilde scoren, nam Marissa deze verantwoordelijkheid over. Volledig gefocust ziet zij hoe de Dokkumers de bal aan de Dragorionetten verliezen, in een splitsecond reageert zij hierop door als een raket richting het vijandige doel te sprinten. Dit wordt uiteraard gezien door teamgenoot Pepi Hoitinga die de bal over een afstand van wel 30m met precisie, die zij kent van haar vak als goudsmid, naar Marissa gooit, waarna onze aspirant de bal perfect aanneemt, richt op de voor de kijkers rechterbovenhoek, en met al haar kracht tegen het net weet aan te schieten. Het publiek gaat los. Het staat weer gelijk. Voor de rest gebeurd er eigenlijk niet zoveel deze periode, ohja, De Granaet scoort een keertje. Hiermee eindigt deze periode met 2-3 in het voordeel van De Granaet.

Dan nu de slot fase van de wedstrijd. De dames hebben het tot nu toe nog erg spannend gemaakt en het publiek denk nog steeds dat beide teams kunnen winnen. Onze dames weten uiteraard dat er maar een de winnaar kan zijn. Het stond dan ook geplant dat Maaike de Boer vanaf de midvoor positie met een ferme knal zo de bal in het doel van Dokkum schiet. Het publiek gaat los, het staat weer gelijk. Onze dames blijven rustig want zij wisten allang dat dit zou gebeuren. Omdat onze dames echte crowdpleasers zijn en het graag spannend houden, gunnen zij Dokkum twee keer achter elkaar een vrouw-meer. Waaruit zij uiteraard niet scoren, daarvoor verdedigen onze Dragorionetten nou eenmaal te goed. Geheel volgens planning en met de nodige souplesse maakt Pepi Hoitinga in de laatste minuut het winnende doelpunt. Om ook de laatste seconden spannend te houden wordt opnieuw Dokkum een vrouw-meer gegund, puur voor de show uiteraard. Deze weten zij dus niet te benutten. Nu was het de taak aan de Dragorionetten om in de laatste 10 seconden de bal rond te spelen en geen gekke dingen meer te doen. Dit lukte, en onze Dragorionetten weten ook dit weekend weer te winnen. Dat het verlies onverwacht kwam voor de dames uit Dokkum was duidelijk af te lezen op hun gezichten.

Einduitslag: 4-3

Doelpunt makers:
Maaike de Boer 2x
Marisssa Homma 1x
Pepi hoitinga 1x.