DraGor Dames 1 tegen Bolsward.

Dames 1 WSG DraGor

Afgelopen 11 november was een legendarische dag voor de dames van DraGor. Eindelijk mochten ze Maaike de Boer weer in het water verwelkomen die na een lange periode van 5 maanden niet had mogen spelen. Onder het genot van Folkert de Haan als coach en met Astrid de la Fosse in het goal begonnen de dragorianen aan de wedstrijd.

De eerste periode begon wat onzeker, de dames wisten dat ze moesten presteren; ze hadden nog geen punten binnengesleept dit seizoen. Maaike de Boer wist echter het hoofd koel te houden en schoot met een kracht waar ze 5 maanden voor gespaard had een bal recht naast het hoofd van de keepster van Bolsward. Dit was de eerste van 3 doelpunten die ze maakte in slechts de eerste periode. Johanna Merkus wist ook de keepster nog te verassen. Helaas zag Bolsward de zenuwen en wist de stand gelijk te trekken tot 4-4

Na een keeperswissel lag Pepi Hointiga in het doel klaar om te shinen. Folkert knoopte de dames in de oren dat ze nu echt moesten gaan werken. En onder het nieuwe motto ‘’werken dames’’ begonnen de dames standvastig aan de tweed periode. Door een slordige verdedigde fout van Bolsward wiste Maaike de Boer met gebruik van puike tactiek te scoren uit een man-meer situatie. Binnen een minuut wist ook Johanna haar loepzuivere schot de kruising te vinden waardoor de dames verder begonnen uit te lopen. Folkert de Haan vroeg een time-out bij een verdedigende fout van Bolsward om de rust te bewaren. Maaike de Boer benutte deze kans glansrijk door middel van snoeihard schot tussen de goalpalen te plaatsen. De verwarring bij de dames van Bolsward was groot en Marjolein Eijndhoven benutte deze excellent en hield de verdediging potdicht. Ook Johanna Merkus benutte dit door opnieuw kundig langs de handen van de speelster te schieten die het goal behoort te bewaken. Bolsward zag echter ook een kans en wist deze af te maken. Imke van der Meulen wist dat dit moest worden rechtgezet en door een magnifiek goed geplaatste bal wist ze vanaf de mid-voor een doelpunt te maken. Door een verdedigende fout van de dames van Dragor wist toch een bal van de tegenpartij het net te vinden. Amarens Gaikema vloog als een speer richting de andere kant van het bad om dit doelpunt te compenseren en met een loeizuiver schot zette ze dit recht. Vervolgend wist Aafke de Jong de keepster te snel af te zijn door een slimme manoeuvre op de mid-voor te maken. Maaike de Boer wist ook nogmaals het net te vinden door middel van een denderende schot binnen de doelpalen. Een dame van Bolsward wist toevallig ook nog een keer zich te herinneren waar het net van de Dragorianen was wat de tweede periode deed besluiten in 12-7.

In de derde periode hadden de dames van Bolsward peper in de reet gekregen want ze wisten plotseling de dames van DraGor te verwassen met twee tegendoelpunten. Amarens Gaikema wist dat we deze voorsprong niet uit handen mochten geven en maakte een prachtig goal vanuit een puike inzwemactie. Door een verdedigende fout aan de kant van dames van DraGor wisten de dames van Bolsward echter toch nog een keer te scoren. Door strak verdedigend werk van Suzanne Eijndhoven konden de dames van Bolsward niet verder uitbreken en dit resulteerde in een eindstand van 13-10 in de derde periode.

De dames wisten dat het nu moest gebeuren, er wakkerde een soort vuur in dat nog nimmer was gezien. Het ene na het andere doelpunt vloog de dames uit Boslward om te horen. Maaike de Boer was de eerste die met een loeiheet schot de keeper van Bolsward veraste. Vervolgens schoot Imke van der Meulen een pittig scherp charmant schot in de kruising. Amarens Gaikema maakte de afstand alleen nog maar groter door een bal om de oren van de keeper te schieten. Maaike de Boer bedacht zich dat het wel goed idee was om haar eerste wedstrijd van dit seizoen goed te beginnen en scoorde voor de negende keer door middel van een temperamentvol hard schot!!! Laura Hager maakte, onder begeleiding van luid gejuich, een opperbeste actie vanaf de midvoor wat eindigde in een moordadig goal. Door ijzersterk keepwerk van Pepi Hoitinga kon in deze periode geen enkele aanval van de tegenstander het net vinden. Dit resulteerde in een 19-10 wist voor de dames van DraGor!!

Doelpuntemakers:
Maaike de boer (9x)
Johanna Merkus (3x)
Amarens Gaikema (3x)
Imke van der Meulen (2x)
Laura Hager (1x)
Aafke de Jong (1x)